Fietspadrapport: deze stukken hield de gemeente achter

GROESBEEK – Donderdagavond praat de gemeenteraad van Berg en Dal, ondanks dat één raadslid dit liever niet wilde, over het onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie.

Dat had betrekking op de aanleg van het fietspad door de spoorkuil. Berichtgeving over dat rapport staat hier.

In strijd met WOB

Een opmerkelijke conclusie uit dat rapport was dat het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal in strijd handelde met de Wet Openbaarheid van Bestuur. Stukken zijn achter gehouden na een WOB-verzoek van de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek in 2015.

Drie collegebesluiten

Het ging om drie documenten: niet-openbare collegebesluiten uit 2012 en 2014. Het laatste besluit betrof het zo snel mogelijk aanleggen van het fietspad door de spoorkuil. Het college heeft zelf toegegeven dat de niet-openbaarheid onnodig was. “Ons college ziet hier een verbeterpunt om de procedure rond WOB-verzoeken nog eens onder de loep te nemen”, is de reactie daarop.

Verzoek

Rest nog wel de vraag wat er in die documenten stond. Voor de volledigheid hebben wij de gemeente Berg en Dal digitaal verzocht de stukken op korte termijn alsnog openbaar te maken, omdat deze stukken ons inziens (gezien de RKC-conclusies) als bijlagen onderdeel uit zouden moeten maken van het rapport. Toegegeven, de service vanuit de gemeente was snel en de documenten die wij hebben ontvangen staan hieronder.

Collegebesluit 11 december 2012

Collegebesluit 28 januari 2014

Collegebesluit 28 oktober 2014

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten



Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Name

Waarom zou is dit achter gehouden en waarom was dit niet-openbaar? De onderste steen lijkt nog niet boven…waarom al die geheimzinnigheid?

Marcel
Gekker zal het toch niet worden met de leugens en het zwijgen van het college. Het rapport van Waardenburg is van 23-10-2014. Het laatste veldwerk was op 25-09-2014! Eerder stelde ik al dat er waarschijnlijk voor 23-10-2014 een concept rapport was ingezonden? Uit het NIET OPENBARE COLLEGE VOORSTEL van 22-10-2014 (!!)blijkt dus inderdaad gesjoemel met datums. Wanneer heeft de aannemer opdracht gekregen, waar blijkt dit uit?? Het was verkiezingstijd! Geen enkele kiezer van 19-11-2014 wist dat dit stond te gebeuren. Dat is toch vele malen erger dan het OOK bewust traineren van dat WOB verzoek!? Wat valt er te kiezen… Lees meer »
owja

maja, wel un moi fietspad rijker

wpDiscuz