Boek over spoorongeluk in “Dorpsplein”

GROESBEEK – Zondag 17 december is Joris van Casteren te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein.

Het spoor waar moeder, dochter en de honden om het leven kwamen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zelfmoord

Maandag 28 november j.l. was het één jaar geleden dat een moeder en dochter uit Groesbeek door zelfdoding op een treinspoor in Nijmegen om het leven kwamen. Ook enkele honden kwamen om het leven. Schrijver Joris van Casteren schreef er een boek over, genaamd “een botsing op het spoor”. Het boek verscheen één jaar na het ongeval.

Gesprekken

De schrijver heeft gesprekken gevoerd o.a. met de machinist, treinreizigers, enkele mensen uit de omgeving van de overledenen, het echtpaar dat zich ontfermde over het hondje dat het ongeval overleefde. De impact op de directe omgeving komt uiteraard ook aan bod. De schrijver was vroeger werkzaam bij De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, NRC-Handelsblad. Nu is hij free-lancemedewerker bij o.a. De Correspondent en NRC-Next. Behalve deze journalistieke werkzaamheden heeft hij meer boekwerken met gevoelige materie op zijn naam staan.

Presentator John Peters praat met hem hierover, maar vooral over het boek over het treinongeluk. Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur. Ook vier weken erna via uitzending gemist van de omroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Het was geen ongeluk, helaas. Het was een keuze om zo uit het leven te stappen.

Nathan Jurriens

@Toontje, daarom lees je ook ‘ZELFMOORD’ in het artikel.

wpDiscuz