[Video] Oud-wethouder Barber furieus over fout in fietspadrapport

GROESBEEK – Ria Barber (lijsttrekker Polderbreed) uit Ooij heeft donderdagavond ingesproken tijdens de raadsvergadering van de gemeenteraad van Berg en Dal.


De top 6 van Polderbreed (voorheen C90) voor GR18. Ria Barber is de 3e van links. Foto en rechten: Henk Baron.

De oud-wethouder was furieus over het feit dat er in het onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie stond dat ze heeft geweigerd te praten met deze commissie. Ook zouden er meerdere verzoeken zijn geweest. Dit blijkt achteraf niet waar.

Uitlatingen bij de omroep

“De maat is vol”, begon Barber. Onlangs kwam ze nog in het nieuws na uitlatingen van een raadslid op de lokale omroep. “Een ongepaste opmerking over het college en de opmerking over mij, dat ik kort wethouder ben geweest om mijn pensioen veilig te stellen”, zei ze. De wethouderswissel met Alex ten Westeneind (GJS) stond echter al langer vast. “Buiten het feit dat er al voorzien was in mijn pensioen, was het ook niet mijn idee om na 1,5 jaar te wisselen”, liet Barber weten.

Keiharde eis

“En dan kom ik nu bij het punt, waardoor mijn verhaal de titel heeft: “de maat is vol”. En deze keer ga ik niemand iets vragen, niets hopen of van iemand iets verwachten, maar ik ga een keiharde eis stellen”, vervolgde Barber. Zij haalde de passages in het rapport aan waarin werd gesproken over een weigering, ook na herhaalde verzoeken en bemiddeling.

Hersenschudding

Barber pakte vervolgens de enige mailwisseling met de RKC erbij. Daaruit blijkt dat er twee data zijn voorgesteld om te praten. Barber liet de RKC daarop weten op beide dagen niet te kunnen omdat zij op dat moment herstellende was van een ongeluk. De lijsttrekker van Polderbreed was aangereden door een wielrenner en liep daarbij een hersenschudding en kneuzingen op. Om die reden, en op basis van het advies van de arts, wilde zij even geen afspraken maken en rust houden. Op wat beterschapswensen na heeft Barber verder niets meer gehoord. Van echt weigeren is dus geen sprake en van herhaalde verzoeken evenmin.

Rectificatie

“Mocht ik iets gemist hebben van wat er nog meer gebeurd is om met mij in gesprek te komen na de mail, dan moet ik toch gaan denken dat er iets meer in mijn hersenen beschadigd is dan gedacht”, klonk het. En vervolgens de eis: “Mocht u dat niet aan kunnen tonen, dan eis ik een breed verstuurde perspublicatie vanuit de RKC en rectificaties in het rapport. Mijn naam is genoeg door het slijk gehaald.” Barber was er duidelijk klaar mee.

Excuses op 1 punt

Ton van Vroenhoven, voorzitter van de Rekenkamercommissie, erkende dat het niet klopt dat Barber meerdere malen gevraagd zou zijn. Dat geldt alleen voor oud-wethouder Theo Giesbers. Van Vroenhoven bood daarom zijn excuses aan voor de fout in het rapport. Achter het citaat over weigeren blijft hij echter wél gewoon staan. “Zo hebben wij dat opgevat uit die mail”, zei hij. Burgemeester Mark Slinkman vond het allemaal niet zo zorgvuldig. “Ik schrik hier van”, liet hij Van Vroenhoven weten.


Ria Barber: “De maat is vol!”. Video: Notubiz. Bewerking: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Joop

ah wa zielig.. ze had zelf ook actie kunnen ondernemen… De mail is voor verschillende uitleg vatbaar. Niet zeuren. En stap een keer uit de politiek als je het niet aan kan.

Nathan Jurriens

Het zou met name SG en de PVDA sieren als ook zij publiek toegeven fout te zijn geweest.

Nathan Jurriens

Publiekelijk moet dat zijn waar ‘publiek’ staat geschreven.

Name

@Nathan, waar slaat dit op? Het college maakt er een puinhoop van, maakt geen excuses over de gang van zaken, nee ze ontkennen maar beloven dat ze het voortaan beter zullen doen. De grote afwezige ex-wethouder Giesbers laat zich door Johanna verdedigen, college partijen roepen oh wat erg, maar blijven (ondanks alles) dit college steunen en dan wijs jij met de vinger naar PvdA en SG?

Hans Peters
Beste Name laat Nathan en Ismael beide anagrammen, hun vergrootglas op Sociaal Groesbeek leggen. Klaarblijkelijk hebben zij daar tijd voor. Hadden ze echt naar de raadsvergadering geluisterd, dan wisten ze dat wij meteen onze motie aangepast hebben. Wij hebben namelijk de rapportage van de RKC voor beiden de Reken Kamer Commissie wel gelezen en daar stond dat dus foutief in. Onze motie hebben we overigens niet ingediend, na voldoende toezeggingen van de burgemeester. Wij zullen de gang van zake kritisch volgen In een andere topic lezen wij ook de nodige kritiek, maar een beslissing tot een motie, een motie voorbereiden… Lees meer »
Juustem

Inderdaad, de maat is vol. Het is hoog tijd dat de democratie weer wordt hersteld. Weg met de achterkamertjespolitiek, weg met alle geheimzinnigheid en het achterhouden van informatie. Herstel het vertrouwen in de politiek, wees integer en wees onkreukbaar, want we vertrouwen elkaar niet meer.

wpDiscuz