Berg en Dal gaat starters en ZZP’ers ondersteunen

GEMEENTE BERG EN DAL – Startende bedrijven en ZZP’ers kunnen vanaf 2018 op meer hulp vanuit de gemeente Berg en Dal rekenen.


De winnaars van Het Beste Idee van Berg en Dal 2017. Gemeente wil startende bedrijven ondersteunen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gemeente gaat aan de slag met een aanpak om deze groep te ondersteunen bij knelpunten, zodat ondernemingen meer kans hebben zich door te ontwikkelen.

900 ZZP’ers, 150 starters

“Starters zijn belangrijk voor de dynamiek en vitaliteit van de lokale economie”, aldus het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Sylvia Fleuren laat ons weten dat er in de gemeente Berg en Dal 2700 bedrijfsvestigingen zijn, met in totaal 14.000 medewerkers. “We hebben circa 900 ZZP’ers en 150 startende bedrijven (niet ouder dan 5 jaar)”, vervolgt de wethouder.

Economische Visie

Het plan om ZZP’ers en starters te ondersteunen was al vastgelegd in de Economische Visie (klik hier voor de samenvatting van de EV, zie punt 7). Starters ervaren diverse knelpunten voor de ontwikkeling van de onderneming. Denk daarbij aan het genereren van naamsbekendheid, de financiën, vormen van een netwerk en het huren van een werkruimte. De gemeente gaat daarbij helpen.

Soeka Chocolate

Zo moet er een broedplek komen; een plek waar alle starters bij elkaar zitten, lage huur betalen en begeleiding krijgen. Het leegstaande pand aan de Pannenstraat 4 in Groesbeek (voormalig Oosterpoort) is daarvoor in beeld, met flexibel in te delen ruimtes. Soeka Chocolate, winnaar van Het Beste Idee van Berg en Dal, wil zich daar in ieder geval vestigen. Een andere actie is het opzetten van een subsidieregeling, waardoor starters maximaal € 5.000,- kunnen aanvragen voor de ontwikkeling van een ondernemersplan. De eigen bijdrage moet minstens 50% van de subsidie zijn. De gemeente wil in totaal € 40.000,- uittrekken hiervoor.

Promotie en verkiezing

Starters worden tevens geholpen bij hun promotie door ruimte te krijgen in een lokaal weekblad en magazines. Tot slot zal er een “Startup van het jaar”-verkiezing gehouden worden. “Hier wordt een kleine jury voor samengesteld en selectiecriteria voor uitgewerkt”, aldus het college. Die criteria zullen ongeveer hetzelfde zijn als die van een subsidie.

Lancering project in 2018, meer info volgt nog

Lancering van het project zal in maart 2018 zijn. Dan wordt er een startersevent georganiseerd, met aansprekende sprekers en uitleg over de subsidies en de broedplek. De gemeente zal zelf nog met meer informatie hierover naar buiten komen. In april 2019 volgt de evaluatie van het project.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Nu de crisis voorbij is en er weer werk zat is .

splinter

Zal wel een flinke adder achter zitten

wpDiscuz