[Foto’s] Veel bezoekers bij kerstmarkt in Park Mariendaal

GROESBEEK – Zaterdag was er een kerstmarkt in Park Mariëndaal in Groesbeek. Het was de eerste keer dat de kerstmarkt op deze locatie werd georganiseerd.


Kerstmarkt in Park Mariendaal vanuit de hoogwerker van brandweer Groesbeek (29,5 meter). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De opening werd verricht door wethouder Erik Weijers.

Eten en drinken

Er stonden tientallen stands in het park en er was dan ook van alles te koop. Qua lekkernijen waren er onder andere oliebollen van Saedt, riefkuukskes van Kakkie, wafels en hamburgers. Ook werd er eten en drinken verzorgd door restaurant ‘t Groeske.

Valpartijtje

Tevens was er een schaatsbaan, waar er af en toe toch nog wat sprake was van wat valpartijtjes. In een enkel geval moest ook de EHBO er aan te pas komen. Voor kinderen stond er verder nog een springkussen. De brandweer was met de hoogwerker aanwezig zodat liefhebbers de markt nog eens van boven konden bekijken. Dat zag er zeker ’s avonds vanaf een hoogte van 30 meter erg fraai uit. Er was genoeg animo voor, liet de brandweer weten.

Zondag meer Kerst

Er zijn best wat bezoekers op de been geweest. Ook op zondag kan men in het park terecht voor de markt. Tevens zijn er dan ook kerstmarkten in Groesbeek-centrum (Dorpsplein) en bij de kringloop.

Van de opbrengst van de kerstmarkt in Park Mariendaal zal er een bijdrage naar de activiteitenpot voor de ouderen van het seniorenwooncomplex Mariëndaal gaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Wim Houben

En natuurlijk de bloembollenverkoop voor het Inloophuis De Korenbloem!

Patje P.

Jammer dat de kraamjes er zo goedkoop uitzien . Veel simpeler dan in Duitsland waar het ware kerstprieeltjes zijn.

groesbeker
Beoordeling :
     

patje weet schijnbaar niet wat zon huise huren kost als je dat weet praat je wel anders

Slade

En dan hebben we het maar helemaal niet over de muziek. Echt “Kerstsfeer”, maar niet heus! Erg hoog Schlagermuziek gehalte met af en toe een verdwaald kerstliedje. Heeft helemaal niets met een kerstmarkt te doen. Jammer, gemiste kans!!

Toontje

Kom er net vandaan. Om te huilen, zo slecht. Als je iets wilt organiseren, doe het dan goed. Ook op het eeuwige Dorpsplein sloeg het nergens op. Wat een amateurs.

Muts

@Slade: Ik woon er een beetje in de buurt en heb de hele dag die muziek aan moeten horen, maar dat had inderdaad echt helemaal niks met Kerst te maken. Tenenkrommend.

Jammer van deze gemiste kans. De markt was best wel leuk en voor zo’n eerste ook goed opgezet. Alhoewel ik me wel afvraag wat iemand met de verkoop van panties op een kerstmarkt doet.

Slade

@Muts. Inderdaad een gemiste kans, want de bedoelingen zullen goed geweest zijn. Maar die “zogenaamde zanger” op de zondagavond, pfff …die was echt heel slecht. Denk dat de markt o.a. daarom al paar uur eerder stopte en afgebroken werd. Af en toe waren er zelfs hardcore / gabber klanken te horen…..Merry Christmas!!! Hoe bedenken ze het?
“Te weinig Kerstmuziek” was ook een veel gehoord commentaar onder de mensen die een kraampje gehuurd hadden. Mij benieuwen of die nog een keer op die markt willen gaan staan, ben bang van niet.

v. Haren

Gewoon een luidspreker met mkerstmuziek op de achtergrond en klaar is Kees. Geen disco, is veels te groot en duur

wpDiscuz