Naturalisatiebijeenkomst 2017

GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal ontving vrijdagmorgen 22 inwoners van zijn gemeente in het gemeentehuis te Groesbeek.


Naturalisatiebijeenkomst 2017. Foto en rechten: Henk Baron.

Ook wethouder Sylvia Fleuren en de raadsleden Rob Verheijen, Rona Vree en Jo Coerwinkel waren hierbij aanwezig.

22 inwoners

De 22 inwoners (11 mannen en 11 vrouwen, variërend in de leeftijd van 10 tot 82 jaar) zijn eerder dit jaar Nederlander zijn geworden, maar wonen allemaal al diverse jaren in Nederland. Een van hen werd zelfs tijdens de bijeenkomst het Nederlanderschap uitgereikt.

Diverse landen

De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Amerika, Irak, de Filipijnen, Nigeria, Azerbeidzjan, Polen, Groot Brittannië, Tsjecho-Slowakije, Somalië, Duitsland en Iran. Ze werden toegesproken door de burgemeester en ze konden zich daarna zelf voorstellen in een kennismakingsrondje.

Streekproducten

Namens de gemeente reikte de burgemeester aan alle betrokkenen een tas met inhoud, waarin onder andere streekproducten en leuke snuisterijen zaten. Overigens is de trap in het gemeentehuis niet de beste plek om een groepsfoto te maken.

Artikel met dank aan Henk Baron.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
splinter

Die burgervader weet waar hij staat

wpDiscuz