Bouwplan De Heikant toe aan volgende fase

GROESBEEK-DE HORST – De eerste fase van bouwplan De Heikant is vijf jaar geleden gestart met de bouw van 12 rijwoningen en 1 levensloopbestendige woning in de Marterstraat in het kerkdorp De Horst.


De fundering en eerste vloeren zijn gelegd.

De uitbreiding van het bouwplan kreeg toentertijd geen vervolg omdat de economische crisis zich aandiende en de woningmarkt instortte.

Aangepast

Inmiddels vijf jaar later is het gehele plan wat aangepast omdat er minder belangstelling bleek te zijn voor een groot aantal levensloopbestendige woningen. Onlangs heeft projectontwikkelaar Hofmans Vastgoed de vergunning gekregen voor de bouw van de 2e fase te weten: 5 vrijstaande woningen gelegen aan de Reestraat met landelijk uitzicht (vanaf €409.500), 8 twee-onder- één-kapwoningen met garage (vanaf €258.000) en 3 luxe levensloopbestendige woningen (vanaf €249.500).

Sloop voormalig Hofei

De spade voor de eerste zeven woningen (4 twee-onder- één-kapwoningen en 3 levensloopbestendige woningen) zijn al de grond in gegaan en zijn enkele van deze woningen door makelaarskantoor HV verkocht. Rond de jaarwisseling zal ook de loods en kantoor van het voormalige bedrijf Hofei gesloopt gaan worden. Voor de jongere inwoners van De Horst betekent deze bouw dat zij wellicht in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Interesse van buitenaf

Daarnaast hebben ook geïnteresseerden van buiten De Horst zich gemeld. Voor natuurliefhebbers is bouwplan De Heikant een unieke locatie, de bewoners zitten op steenworp afstand van de schitterende wandelpaden langs De Groesbeek en de Leigraaf, midden in het groen. Als het gehele bouwplan uitgevoerd wordt dan moeten er in de loop der jaren in totaal 91 woningen verrijzen in een kindvriendelijke wijk in de Marterstraat en de nieuw te ontwikkelen straat Veldzicht.

Meer informatie en verkoopgegevens over het plan zijn te vinden op: www.bouwplandeheikant.nl

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Volgens mij komt er een paar honderd meter verderop over een aantal weken nog meer grond vrij.. Kunnen nog meer huizen gebouwd worden!

Andere kant van de straat komt binnenkort ook vrij.
Vanaf de eggside tot de kippenschuur

Lookkoek

Volgens mij zijn jullie behoorlijk de weg kwijt, dit is een paar kilometer verderop. En op de plek die jullie bedoelen wordt gewoon gevoetbald, misschien vervelend om te horen.

wpDiscuz