Gemeente vraagt inwoners mee te denken over duurzaamheid

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit sluit aan bij de doelen van de provincie en de landelijke overheid.

Windmolens, biomassa- en waterkrachtcentrales

In de Energievisie staat wat de huidige situatie is, hoe we klimaatneutraal willen worden en welke stappen daarvoor nodig zijn. Eén van de stappen is het ontwikkelen van Kansenkaart Duurzame Energie. Daarin kijken we samen met inwoners naar mogelijke plekken voor zonne-energie, windmolens, biomassacentrales en wat
waterkrachtcentrales. Doet u ook mee?

Ontwerptafels

De mogelijke plekken kunt u aangeven op speciale ontwerptafels. We kijken ook naar welke voorwaarden u er aan verbindt. Uw ideeën zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de Kansenkaart Duurzame Energie.

Wanneer en waar

• 16 januari 2018, Hotel Millings Centrum in Millingen aan de Rijn
Op deze avond kijken we naar de kernen Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Leuth en Erlecom en het buitengebied rondom deze kernen.

• 6 februari 2018, Kulturhus in Beek
Op deze avond kijken we naar de kernen Beek, Ooij, Ubbergen, Persingen, Wercheren en het buitengebied rondom deze kernen.

• 6 maart 2018, gemeentehuis in Groesbeek
Op deze avond kijken we naar de kernen Groesbeek, De Horst, Breedeweg, Heilig Landstichting en Berg en Dal en het buitengebied rondom deze kernen.

Definitieve uitnodiging

In januari 2018 volgt de definitieve uitnodiging. Reserveert u alvast de datum van de ontwerpsessie bij u in de buurt? Om organisatorische redenen vragen wij u om uzelf aan te melden via [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Peter Leenders
Heeft de gemeente Berg en Dal ook eindelijk door dat het vijf voor twaalf is. 2050 is veel te laat! We moeten als de donder aan de slag als we nog iets over willen laten aan toekomstige generaties. Trek eindelijk op met je buurgemeente en ga samen aan de slag om klimaatneutraal te worden. Een perfecte plek voor windmolens ( Kartenspielerweg ) is (voorlopig) om zeep geholpen door o.a. de gemeente Berg en Dal. Daar worden onze kinderen en kleinkinderen niet beter van. Het is goed om de inwoners nu bij de Kansenkaart Duurzame Energie te betrekken. Hier over de… Lees meer »
wpDiscuz