[GR18] Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek 2018-2022

GROESBEEK – Ook Sociaal Groesbeek heeft het verkiezingsprogramma bekend gemaakt.


VLNR: Betty Wouters, Wiebo Kersten, Sonja Postema-Croonen, William Janssen en lijsttrekker Hans Peters.

De partij gaat de verkiezingen in onder de noemer “Sociaal Groesbeek maakt het verschil”.

Luis in de pels

Onze samenleving is volop in verandering. Je kunt je richten op de problemen die er zijn, maar Sociaal Groesbeek zegt er bewust voor te kiezen om die problemen te zien als uitdagingen. Sociaal Groesbeek is al ruim 12 jaar actief in de gemeenteraad met een kritisch geluid, als “luis in de pels”. Dat kritische geluid wil de lokale partij graag blijven geven daar waar nodig.

Open en eerlijke politiek

Sociaal Groesbeek heeft het verkiezingsprogramma opgesplitst in vier thema’s: leefbaarheid, open en eerlijke politiek, de toekomst en ondersteuning van vrijwilligers en kwetsbare groepen. De partij wil onder andere herstel van het vertrouwen in de politiek en meer inspraak voor burgers.

Betaalbare woningen en schoolzwemmen

Voor wat betreft de leefbaarheid zet Sociaal Groesbeek in op meer betaalbare (huur)woningen in de gemeente, buurtwinkeltjes, aandacht voor knelpunten in het verkeer, aanpak van verschillende vormen van overlast en voldoende AED’s. De lokale partij wil geen megastallen in de gemeente en de mogelijkheden voor herinvoering van het schoolzwemmen onderzoeken.

“Uw stem zal geen momentopname zijn rond verkiezingstijd, wij staat vier jaar lang voor u klaar. Sociaal is waar we voor staan, in Groesbeek liggen onze roots”, aldus de partij.

Klik hier voor onze verkiezingswebsite met meer informatie: VerkiezingenBergenDal.nl.

Klik hier voor het Sociaal Groesbeek-verkiezingsprogramma.

Bron: DeGroesbeek.nl, Verkiezingen Berg en Dal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Barbara

Zoals wel vaker wil deze partij ‘een hoop’ maar krijgt bijna niets voor elkaar. Kijk ook nu maar weer eens wat zij willen. Zij willen o.a. buurtwinkeltjes realiseren. Een buurtwinkeltje is niet meer van deze tijd en er is geen ondernemer te vinden die dit risico aangaat. Sterker nog, de meeste ondernemers die een buurtwinkel bezaten zijn hier mee gestopt. I.p.v. het nieuwe en mooie centrum te omarmen kiest SG weer voor iets onmogelijks.

Realist

@Barbara. Sociaal Groesbeek kan, zoals geen enkel partij, een buurtwinkeltje realiseren. De politiek kan er wel voor zorgen dat een dergelijk initiatief niet onmogelijk wordt gemaakt. En juist dat is de laatste jaren gebeurd doordat alles moest wijken voor het centrum. Wethouder Thijssen wilde zelfs de Lidl niet op de huidige plaats terwijl dat planologisch (bestemmingsplan) gewoon mogelijk was. Verder is het natuurlijk volstrekt onzin als je zegt dat je het centrum niet omarmt als je buurtwinkeltjes niet onmogelijk wil maken. Beter lezen en geen oneigenlijke conclusies trekken zou ik je adviseren.

Ik denk dat veel mensen graag een buurtwinkel willen zien op de Horst of in de nieuwe wijk Stekkenberg. En dan praat ik over alleen Groesbeek. In de landstichting en Berg en Dal zit helemaal geen winkel. Als ik een betaalbaar pand wist durf ik daar wel aan te beginnen.

Democratie
@Barbara: politiek realiseert geen winkeltjes, maar kan wel een mening hebben over waar zij belang aan hechten. Ook bouwt de politiek geen woningen, maar kan er wel aan bijdragen dat er meer gebouwd moet worden om tekorten tegen te gaan. Er zijn 11 partijen in de raad, allemaal met een andere wens. Alleen als zij hun wens kenbaar maken, kun je kijken hoe je samen kunt werken als raad. Het is aan de kiezer de keuze welk programma het beste aansluit bij hun wensen. Of het wel of niet wordt uitgevoerd hangt ook nauw samen met allerlei andere factoren als… Lees meer »
Sterretje

Wie zien da?.4 joar stil ien hun hol gezeten ,komen na buiten kruipen zodra er gestemd mot worre😂😂

Veel roepen, bar weinig doen. Ze hebben het over vertrouwen herstellen. Begin dan maar bij jezelf. Als er iemand is die niet doet wat ie zegt….ik ga hier niet meer op stemmen.

Karel

Kritisch geluid? Zeker in de achterkamertjes, want ik hoor ze nie

Hent

Eindelijk een partij die niet tegen windmolens zijn!

Marcel
Ik ben zelf vanaf het begin verbonden geweest aan deze politieke partij. Nu zit ik alweer enkele jaren zonder politiek. Dat is enerzijds goed, aan de andere kant ga je het toch missen. Ik vind dat SG een puik programma heeft. Met mensen die geworteld zijn in de samenleving. Mijn ervaringen, en ik durf te zeggen dat die van de laatste jaren daarmee overeen komen, dat het een gedreven partij is, een luis in de pels. Natuurlijk moet je in de politiek altijd compromissen sluiten, maar SG heeft een duidelijk eigen ‘geluid’. Hier spreekt, ondanks alles, een SG stemmer, uit… Lees meer »
Sterretje

Marcel een luis in de pels,onvindbaar dus als het er echt op aan komt.
Hoi,buurtwinkels kunnen niet tegen de grote broers op ,mensen willen toch voordelig boodschappen doen ,alleen als ze een flesje melk te kort komen zullen ze het daar nog halen. Beter weer de winkelwagen overal inzetten.Maar dat vinden de mensen ook te duur,net zoals een echte slager en groenteboer.dus dan maar weer naar Aldi Lidl Jumbo Jan Linders Coop 2keer Ah .

Stemmer

Een “Luis in de pels” volgens eigen verklaring. Een luis bereikt niets, is een parasiet en veroorzaakt alleen schade.
Prima zelfkennis.

Henk

Stemmer: wat heb je aan ja-knikkers? Die zijn niet kritisch…En voor wat betreft de opmerking over de luis: misschien een idee om toch eens terug naar school te gaan? Daar leer je dat de Nederlandse taal ook spreekwoorden kent en dat je niet alles letterlijk moet nemen. En kritisch zijn mag hoor, maar wat let je om zelf actief te worden in de politiek ipv aan de zijlijn commentaar te leveren?

Andere Marcel
Ik mis een paar concrete doelstellingen die voor mij nu maar ook voor latere genetaties belangrijk zijn. Leefbaarheid van alle kernen, het belang daarvoor van betaalbare en toekomstbestendige huisvesting, werk en bereikbaarheid. Welke bijdrage leveren wij als gemeente de komende 4 jaar aan alle klimaat uitdagingen? Nijmegen, Arnhem en Kleve ontwikkelen zich snel, veel jongeren willen daar graag wonen; hoe kunnen wij samenwerken binnen de regio om die uitstroom te remmen? Laat die buurtsuper maar; zit niemand op te wachten. En ach die luis in de pels met open en eerlijke politiek; dat moet je laten zien in de raad… Lees meer »
Thetje

Te minste een partij die af en toe hun kont tegen de krip durft te gooien.

Ismail Erdjuc

SG is geen realistische partij en het ontbreekt ze aan ervaring.

echte luis in de pels

Op nr 6 staat Erik Schlijper, zie ik. Deze fijne jongeman staat in het filmpje van Omroep Gelderland op 0.28, in z’n groene blouse, tijdens een demonstratie op Heumensoord hartstochtelijk ‘AZC weg ermee’ te schreeuwen. Fijn volk, SG! Geen antecedentenonderzoek gedaan ? Of zijn jullie het er mee eens? https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2099282/Verschillende-geluiden-in-Nijmegen-geen-asielzoekers-of-wel-asielzoekers-op-Heumensoord

buurtmarkt Bredeweg

bijzonder te zien dat (kandidaat) raadsleden die zelf hun privé en zakelijke boodschappen in Kranenburg en bij de Lidl doen, nu pleiten voor een buurtsuper. Ik zie hier nooit

Langzaam aan komen ze weer uit hun hol met mooie verhalen

Hans Peters

Beste echte luis, Erik Slijper heeft tijdens de raadsvergadering betreffende asielzoekers juist voor deze mensen gepleit dus foto geeft vertekend beeld en inderdaad doe ik soms boodschappen in Kranenburg, ik heb zo mijn eigen economie te bewaken.

Echte luis in de pels

Beste Hans, het is geen foto, het is een filmpje, niet mis te verstaan. Rutte/Zijlstra-achtig, deze reactie.

wpDiscuz