1 op 5 “Groesbeekse meldingen” bij politie gerelateerd aan Pluryn

GEMEENTE BERG EN DAL – Van alle meldingen uit de kern Groesbeek die bij de politie binnen komen is 20% gerelateerd aan Pluryn.


Brandweer bij Pluryn. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Een stijgende of dalende trend is er echter sinds 2015 niet te ontdekken. Dat schommelt wat.

Incidenten

Sociaal Groesbeek stelde vragen over de situatie bij Pluryn. De partij maakte zich zorgen over de toenemende aandacht voor incidenten waar cliënten van Pluryn bij betrokken zijn. Onlangs was dit nog het geval, waar ook de brandweer werd opgeroepen.

Doelgroep zwaarder, volle aandacht

De incidenten waar over gesproken wordt zijn brandstichting, ruzies in het openbaar, vermissingen en aanhoudingen met geweld. Sociaal Groesbeek wilde weten of de doelgroep aan het veranderen is. “Ja”, zeggen burgemeester en wethouders (B&W) daarover. De groep wordt zwaarder, in lijn met het landelijke beeld. Volgens het college is het personeel kwalitatief als kwantitatief voldoende toegerust en heeft Pluryn de volle aandacht van B&W.

De gemeente is in gesprek met de directie van Pluryn over de incidenten. Speciale aandachtspunten worden, als die er zijn, meegenomen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Name
Kan me herinneren dat mensen bang waren voor de ‘zwaardere gevallen’ toen het GGZ met het Resort samen het zwembad wilde ombouwen om ‘lichte gevallen’ daar te behandelen. ‘Stigmatiserend’ noemde menig raadslid dat toen. Ambtenaren deden het af als onjuist en nu al is het werkelijkheid geworden in de praktijk. Maar goed dat het GGZ zich toen heeft teruggetrokken. Daar was geen glazen bol voor nodig om dit aan te zien komen. En nu 1 op de 5 gevallen met Pluryn te maken heeft, terwijl er steeds minder blauw op straat is, is dat zorgelijk! Zeker binnen een gemeente met… Lees meer »
Kuul

Meer van die mafkezen hier naartoe halen

Joop

En de brandweer? het mag wat kosten.

Kuul ben het nu hellemaal eens .

No name

Het personeel is absoluut niet kwalitatief en kwantitatief toegerust. Men doet maar wat!! Totaal geen controle op een aantal gekken die de vele incidenten veroorzaken en overlast geven aan de bewoners van Groesbeek. Ik zag laatst een verzorger / begeleider door Groesbeek fietsen om een Pluryn bewoner van pillen en flesje water te voorzien, die na inname van de pillen zijn weg weer kon vervolgen. Dit kan toch niet? Is dit begeleiding?

Kuul

Dank je wel Wim

Natuurliefhebber.
Zou ook wel is graag het aantal incidenten willen weten waarin drugs in het spel is? En is er wel controle op drugsgebruik?Gisteren liep er ook nog een vrouw/client ontzettend boos door het dorp en die maakte constant messteek bewegingen, en geen ene begeleider(ster) te bekennen die toch duidelijk bij haar aanwezig hoorde te zijn en haar nooit alleen de deur uit had mogen laten gaan, en het lijkt soms wel op loslopend wild. En het lijkt er ook op dat die mensen amper begeleiding hebben, en dat ze ook zwaar onderbezet zijn. Pluryn is Pluryn helaas niet meer, en… Lees meer »
Jessica

Gelukkig ben ik niet zo als de clienten van pluryn terwijl ik er wel woon helaas😢😢en lang niet alle clienten zijn zo ke heb er ook normale tussen zitten 😉😉😋😋

Jessica

Niet iedereen is zo hoor die op pluryn woont

wpDiscuz