Aantal cliënten voedselbank Millingen verdubbeld

Het aantal personen dat een beroep moet doen op de voedselbank in Millingen is in 2011 met 100% toegenomen naar 70. Dat blijkt uit een jaarverslag van Voedselbank Millingen.

In alle gemeenten zoals in Millingen, Groesbeek en Ubbergen ziet men een toename van het aantal cliënten. Met name door de ontstane economische crisis was de zorg groot met betrekking tot de werving van de producten. De aanlevering van levensmiddelen uit de regionale Voedselbank liep daardoor sterk terug. Ook de verplichte eigen inzameling bij de C1000 Millingen bleef achter. Hierdoor werd het steeds moeilijker om een redelijk basisvoedselpakket samen te stellen.

Diverse acties werden ondernomen door de Voedselbank Millingen, maar ook door derden werden verschillende activiteiten opgezet. De hoop en het vertrouwen van de Voedselbank Millingen was vooral gevestigd op de maanden november en december 2011. De inzamelacties bij de C1000 Millingen en Albert Heijn Groesbeek waren zeer succesvol. De hoeveelheid van ingezamelde producten overtrof alle verwachtingen. Uiteindelijk kregen de 70 personen toch een goed en luxe basisvoedselpakket.

Er bestaat een mogelijkheid dat ook Groesbeek in de toekomst, of zelfs dit jaar al, een voedselbank krijgt. Men is daar al langer mee bezig.Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ergens

voor je het weet is alles over de datum heen daar letten ze helemaal niet op.als je daar voor de eerste keer komt dan zeggen ze gelijk ja maar je moet wel goed op de datum letten voor je het weet kan je alles weg gooien.

miep

Het is vreemd dat zoiets nog niet in Groesbeek bestaat.Zeg nu zelf..je hebt al geen stuiver over en moet dan ook nog naar Millingen!Buiten dat heeft Millingen maar 1 supermarkt en hier wemelt het er van.

Tja ergens…als je al niks hebt is alles welkom lijkt me en vroeger werd er ook niet zo op de datum gelet!Droge producten kunnen heel wat hebben.Zal wel zijn dat ik een sterke maag heb dat ik dit zeg maar worden de producenten ook niet beter van al die mensen die alles weggooien voor de datum en dan maar nieuw gaan kopen?

@ergens

Op heel veel producten waar een houdbaarheidsdatum op staat betekend niet dat ze niet meer te eten zijn, ze zijn verplicht om er iets op te zetten. Of wil jij mij vertellen dat jij droge producten meteen weggooit als de datum is verlopen? Zoals pasta’s. De mensen van de voedselbank weten heus wel wat ze er in doen, ze gaan er geen eieren of melk in leggen waarvan de datum is verlopen.

hendrikje
Voedselbank Millingen verdubbel Hier in Groesbeek roep men dit is niet nodig tegen Hans van(Sociaal Groesbeek) Hans en zijn party strijden er al jaren voor om in Groesbeek ook en voedselbank van de grond te krijgen . Echter geen ander party van de gemeente Groesbeek ziet daar noodzaak niet van in Dat vind ik dan toch raar want kijk Millingen is veel maal kleiner dan Groesbeek En daar kommen ze wel op voor de mede mens die minder hebben Hier in Groesbeek houden de ambtenaar de ogen dicht en roepen niet nodig Als Groesbeek Millingen samen gaan zullen de heren… Lees meer »
http://hanspetersgroesbeek.blogspot.com/
Dankje wel Hendrikje, ik doe m’n best inmiddels begint de voedselbank wat meer handen en voeten, dankzij de samenwerking met Millingen en een paar actieve vrijwilligers. Wat ik echter niet wil is dat het een voedselbank van sociaal Groesbeek wordt. Die voedselbank behoort politiek onafhankelijk te functioneren. Medewerking vanuit de gemeente is er weinig en op mijn vraag voor een budget voor de voedselbank werd door de verantwoordelijk wethouder aangegeven dat Groesbeek al voldoende deed middels bijvoorbeeld de bijzondere bijstand. Dan nog een antwoord op Miep, het klopt dat er in Groesbeek veel winkels zijn. Het probleem dat zich in… Lees meer »
Mariëtte

Ik blijf erbij dat de politiek ervoor moet zorgen dat wij in een rijk, welvarend land als Nederland, fatsoenlijke uitkeringen krijgen! Een voedselbank? We moeten ons diep schamen dat er mensen zijn die dit nodig hebben!

pieters

iedereen hier in nederland krijgt een uitkering!!!!!!!!!!!!!!! en waarom wel bier kopen en sigaretten maar geen eten, wat ik zo vaak zie bij Aldi en of Lidll….En leg mij eens uit waarom kan de een het wel vaneen bijstanduitkering rond komen en de andere niet, dus hoe meer schuld je maakt des te beter.

http://hanspetersgroesbeek.blogspot.com/
Blijkbaar zijn er toch wel wereldvreemde mensen hier. Soms vraag ik me toch werkelijk af zijn deze jaloers op armoede? Blijkbaar hebben ze geen idee wat er in Nederland leeft Gisteren heb ik nog gelezen dat dat er een forse stijging betaling problemen zijn. 665.000 mensen zitten in de problemen dat is 7,4 % van de bevolking. Dit blijkt uit de gegevens van BKR Bureau Krediet Registratie . Zo staan lang niet alle mensen geregistreerd bv Mensen die achterlopen met Huur,energienota, of de zorg premie. Ook studenten die een studie schuld hebben staan niet genoteerd. Bij incassobureaus lopen de betaling… Lees meer »
bezorgde oma
idd er zijn mensen dieniet weten waarover ze praten maar dat zijn mensen met dubbel inkomen en geen kinderen die hebben makkelijk praten kom maar is met 40eu per week uit daar moet je dus alles van doen eten toilet artikelen wasmiddelen kopen laat de gene die denken dat er geen armoede is ook eens een maand zo leven piepen ze wel anders en vaak ishet nog niet eens de schuld van de mensen zelf maarvan het bedrijfsleven omdat er geen loon word gestort dit word echter in de doof pot gestopt want groesbeek heeft geen armoede en dan ook… Lees meer »
wpDiscuz