Komende weken extreme kou in ons land

We kunnen ons opmaken voor een zeer koude periode. Volgende week zaterdag kan de thermometer in het noorden en oosten van ons land zelfs de -15°C aantikken. De dauwtemperatuur lijkt hier zelfs de -30°C te bereiken. Dit blijkt uit de nieuwste weermodellen.

Dankzij de zeer lage dauwtemperatuur is de luchtvochtigheid zeer laag. Het zal dan overal droog blijven, dus geen problemen met sneeuwoverlast. Morgen en maandag kan er nog een vlokje sneeuw vallen, maar daarna blijft het minstens een week bitter koud.

In Friesland heeft men de gemalen alvast stilgezet, opdat een snelle groei van een strakke ijsvloer wordt gegarandeerd. Of er nog een Elfstedentocht in het vat zit, is helaas nog niet bekend.

De kouperiode is ook na volgend weekend niet afgelopen. Volgens de nieuwste weermodellen gaat de temperatuur na volgende week zondag nog verder zakken. De temperatuur zal dan tot zeker zondag 12 februari, één week voor de carnavalsoptocht, rond de -15°C liggen.Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Komende weken extreme kou in ons land

Reageren is niet toegestaan.