Vaccinatieoproep voor bezoekers EK 2012

Voetbalsupporters die naar het Europees Kampioenschap 2012 in Oekraïne gaan, moeten oppassen voor een mazelenepidemie die daar gaande is. Ook de kans om andere infectieziekten op te lopen in dit gebied, is groot. Zeker bij een massa-evenement. De GGD adviseert supporters daarom om tijdig de juiste vaccinaties te halen.

In juni reizen vele bussen, auto’s en vliegtuigen vol supporters af naar het Europees Kampioenschap voetbal in Oekraïne en Polen. Dit zijn landen waar mazelen, rabiës en geelzucht nog voorkomen en waar de hygiënemaatregelen anders zijn dan in Nederland. Ziek worden kan al door het van het drinken van water uit de kraan, het eten op straat of na een bezoek aan een besmet toilet. Het risico op verspreiding van deze ziekten is groter als ergens veel mensen samenkomen. Zoals bij het EK.

Daarom adviseert GGD Regio Nijmegen alle EK-bezoekers om voor hun vertrek een vaccinatie te komen halen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Nederlanders die geboren zijn voor 1975, zijn als kind niet gevaccineerd tegen de mazelen. Hen wordt geadviseerd om ook een vaccinatie tegen mazelen (BMR: bof, mazelen, rodehond) te halen. Deze vaccinaties moeten bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek gehaald worden, maar ook last-minute heeft het nog zin. Voor een afspraak met uw lokale GGD bel 0900-2025505 of maak een online afspraak via www.ggdreizen.nl.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vaccinatieoproep voor bezoekers EK 2012

Reageren is niet toegestaan.