Inloopmiddag voorzieningenhart Groesbeek Noord

Maandag 23 april is er een inloopmiddag in de Gerardus Majellaschool waarbij belangstellenden kennis kunnen nemen van de stand van zaken ten aanzien van het voorzieningenhart in Groesbeek Noord. Inwoners van dit gebied krijgen daarvoor een aparte uitnodiging in de bus.

Zoals bekend, wordt er momenteel hard gewerkt aan dit nieuwe voorzieningenhart, dat komt op de plek van de bestaande basisschool Sionsheuvel. Daar is straks plaats voor één nieuwe school in plaats van de basisscholen Sionsheuvel en Gerardus Majella.

De Baon
Daarnaast zullen ook de activiteiten, die nu nog in buurthuis de Baon worden georganiseerd, een plek in het nieuwe gebouw vinden. De Baon als buurthuis houdt dan op te bestaan.
Wanneer alles volgens planning verloopt, zal in november van dit jaar gestart worden met de bouw van het voorzieningenhart. Ongeveer een jaar later, dus eind 2013, is het gebouw dan klaar.

De oude school wordt binnenkort afgebroken. De kinderen hebben intussen een tijdelijk onderdak gevonden in de leeggekomen ruimte van Pluryn aan de Zevenheuvelenweg, direct naast de Gerardus Majellaschool. Alle kinderen van de toekomstige school zitten nu dus al bij elkaar op school.

Schetsontwerp
De afgelopen maanden is door de architecten, de heren M. Bulkens en P. Smits, intensief gewerkt aan een schetsontwerp voor het voorzieningenhart. Zij tonen op 23 april de eerste resultaten en zijn benieuwd naar de reacties. Daarnaast zijn de heren I. Ceulemans, directeur basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel, W. Janssen, projectleider Oosterpoort en K. de Ruwe, projectleider namens de gemeente Groesbeek, aanwezig om nadere tekst en uitleg te geven.

De inloopmiddag op 23 april duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Klik hier voor een impressie van het nieuwe voorzieningenhart met plein naar een ontwerp van Smits Orval Architecten uit Nijmegen in samenwerking met Bulkens Architecten uit Molenhoek.Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
hjanssen

wat gebeurd er met het oude club huis

pedro

Het zal wel weer afgebroken worden.
dat doen ze tog met alles tegenwoordig.
Maar ik vind groesbeek is groesbeek niet meer.

Tobias

Wat gebeurt er met de Gerardus majella school? Word die ook gesloopt?

wpDiscuz