Kabinet-Rutte officieel gevallen

Het kabinet-Rutte is na 1,5 jaar regeren gevallen. De premier heeft zijn ontslag en dat van zijn ministers aangeboden aan koningin Beatrix.

Aanbieden van ontslag

Premier Mark Rutte heeft maandag Koningin Beatrix om 14.00 uur op Paleis Huis ten Bosch geïnformeerd over de onstane situatie, zo meldt de RVD maandag. Het gesprek duurde bijna twee uur. Rutte zei zaterdag na de breuk in het Catshuisoverleg al dat verkiezingen voor de hand liggen. De verwachting is dat Rutte dinsdag in de Kamer een verklaring aflegt, waarna een debat volgt.

De ministerraad heeft zich maandagochtend ruim 1,5 uur beraden over de politieke crisis die is ontstaan nadat de PVV zaterdag de stekker uit het Catshuisberaad had getrokken. Zonder gedoogsteun van de PVV verliest het VVD/CDA-kabinet de meerderheid meer in de Tweede Kamer.

Kamerdebat op dinsdag

Er komt morgen een Kamerdebat over de kabinetscrisis. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft dat bekendgemaakt na overleg met alle fractievoorzitters. Rutte zal voor het kamerdebat een verklaring afgeven. Het vragenuurtje gaat dinsdag niet door.

Breuk slecht voor Nederland

De kans dat Nederland haar AAA-status verliest is levensgroot geworden, nadat Wilders de stekker uit het kabinet heeft getrokken. Daardoor zal de rente op Nederlandse staatsobligaties verder oplopen, waardoor ons land volgens berekeningen van het Financieel Dagblad 4 miljard euro per jaar extra op moet gaan hoesten aan rentelasten.

Vooral financieel gezien is deze politieke crisis slecht voor het land: ”Nederland dreigt in een politiek vacuüm te komen, terwijl de financiële problemen zich opstapelen”. De chaos is compleet, aldus het FD.

Verkiezingen 2012

Alle partijen in de Tweede Kamer zeggen klaar te zijn voor de verkiezingen. Deze zouden mogelijk op 12 september plaatshebben. In de zomer is dit niet mogelijk, omdat dan teveel Nederlanders op vakantie zijn. Daardoor is de opkomst erg laag.Tags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Anouk Starmans

Wat Nederland 4 miljoen terug betalen !!!!!!!!!!!!!!!
Laat die 4 miljoen euro maar fijn door Geert Wilders zelf terug betalen !!!!!!!
Geert Wilders heeft er zelf een potje van gemaakt .
Laat deze maar ook dan zelf die 4 miljoen euro terug betalen aan de europesche Unie

wpDiscuz