[Video] Vrouw (64) gedood in flat Gennep

In een woning aan de Weverstraat in het Limburgse Gennep is woensdagavond een vrouw door een misdrijf om het leven gekomen. Dat maakte de politie bekend.


Ambulances en politie in de Weverstraat. Foto: Twitter (@omejeroen)

Wat er precies gebeurd is, kon de politie nog niet zeggen. De politie kwam de woning binnen na een melding vanaf de Weverstraat 63 rond 22.50 uur. Daarbij zijn diverse ambulances en ook een traumahelikopter opgeroepen.

Volgens geruchten gaat het om een schietpartij, waarbij een oudere vrouw om het leven zou zijn gekomen. Deze berichten zijn echter nog niet bevestigd.

Update 3 mei, 01:10 uur

De politie heeft woensdagavond een man uit Cuijk aangehouden op verdenking van een misdrijf dat plaatsvond in een flat aan de Weverstraat, de Weverflat, in Gennep. Daarbij is de bewoonster om het leven gekomen. Het motief en de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer zijn op dit moment nog niet bekend.

In de flat werd de dode vrouw aangetroffen. Na onderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor die vervolgens is aangehouden in de omgeving van het sportpark in Cuijk (Gemeentelijk Sportpark De Groenendijkse Kampen. Sportpark van onder andere JVC Cuijk, red.). Hij is voor verder onderzoek en verhoor overgebracht naar het bureau. De man is ingesloten. De recherche start een onderzoek op en de politie heeft de omgeving afgezet voor sporenonderzoek.

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over deze zaak. Mogelijk zijn er getuigen die woensdagavond iets verdachts hebben gezien bij de flat in Gennep of tussen Gennep en Cuijk in. De recherche is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast zijn tips ook anoniem welkom via telefoonnummer 0800-7000.

De leeftijd van het slachtoffer en de verdachte zijn nog niet bekend. Wel circuleren er geruchten dat het om een oudere vrouw zou gaan.

Update 3 mei 2012, 09:00 uur

Omroep Brabant maakt melding van een steekpartij in plaats van een schietpartij. Een jeugdagent zou dat hebben getwitterd. Er is nog niets bevestigd.

Update 3 mei 2012, 12:45 uur

Naar nu bekend is geworden is het slachtoffer een 64-jarige vrouw en de verdachte uit Cuijk een 24-jarige man. De politie kwam de man op basis van tips van getuigen op het spoor. Hij fietste over de Sportlaan in Cuijk en werd door de politie aangehouden. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat de verdachte en het slachtoffer elkaar hebben gekend, de verdachte heeft in hetzelfde flatgebouw gewoond. Het rechercheteam is volop bezig met de zaak om de precieze toedracht te achterhalen. Ook naar het motief moet verder onderzoek plaatsvinden.

Update 3 mei 2012, 13:05 uur

De verdachte, voormalig buurman van het slachtoffer, zou vaker voor overlast hebben gezorgd in de flat. Dit melden omwonenden aan de nieuwszender L1. Hij is om die reden in het verleden uit zijn woning gezet. De vrouw zou met meerdere messteken om het leven zijn gebracht.

Update 5 mei 2012, 15:05 uur

De 24-jarige verdachte, Django W., blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dit heeft de rechtbank in Roermond bepaald. Django W. is een bekende van de politie. Waarvoor hij eerder veroordeeld is, of met de politie in aanraking is geweest, wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen.

Update 11 november 2012, 20:30 uur

W. krijgt TBS met dwangverpleging. Hij is schuldig, maar volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en krijgt daardoor geen celstraf. Bewezen is dat Django W. de vrouw (Ria Wagelmans) met tientallen messteken om het leven heeft gebracht. Hij had op dat moment een psychose en dacht dat het slachtoffer “in zijn hoofd zat” en hem “psychisch martelde”. In die waantoestand heeft hij Wagelmans vermoord.

DeGroesbeek.nl, Politie Limburg-Noord e.aTags:, , , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tijgertje

Ik vind het zielig voor de familie leden van de vrouw.en ik snap niet waarom iemand zoiets doet.ik woon zelf ook in gennep en dan zie je dat het in je eigen dorp gebeurd.ja dat was wel heel erg schrikken.ik zou als ik de politie was en ze achter de dader kwamen die man die het heeft gedaan gewoon een levenslange celstraf geven.Heel veel sterkte!!

wpDiscuz