Senior City Week komt er weer aan

Hoe kunnen senioren hun sociaal netwerk vergroten? Dit is het thema van de Senior City Week, die ook dit jaar door ‘100 uw welzijns- en zorgnetwerk’ (voorheen Zowel NN) wordt georganiseerd samen met de gemeenten Nijmegen, Heumen, Wijchen, Beuningen en zeer waarschijnlijk Cuijk. Van 1 t/m 5 oktober vinden de activiteiten in voornoemde gemeenten plaats.

Doel van deze week is om ouderen te adviseren bij het aangaan en behouden van hun contacten. Want wie meer mensen kent en weet waar hij terecht kan met vragen, kan zich beter zelfstandig redden. Daarnaast stimuleert de Senior City Week dat senioren actief aanhaken bij ‘100 uw welzijns- en zorgnetwerk’.

Samen sterker

Dat ‘samen oud worden’ werkt, was duidelijk na het succes van de Senior City Week van 2011. Veel senioren vertelden die week meer zingeving in hun leven te ervaren door er te kunnen zijn voor anderen. Bijvoorbeeld door elkaar te helpen met klusjes in huis, of een hobby te delen. ‘100, uw welzijns- en zorgnetwerk’ verwacht dat ouderen langer gezond en actief leven als zij elkaar prikkelen en steunen in sociale verbanden: hoe groter je kring van vrienden, kennissen en contacten met bijvoorbeeld organisaties, hoe sterker je staat. Want door actieve betrokkenheid met elkaar in de wijk zullen mensen elkaar eerder helpen en kan men langer zelfstandig blijven als men kwetsbaar wordt.

Programma Senior City Week

Maar met wie vergroot je sociaal netwerk en hoe pak je dit aan? Maria Scheffers, schrijfster van ‘Sterk met een vitaal netwerk’ beantwoordt deze vraag tijdens de Publiekslezing, op maandag 1 oktober, de Dag van de Ouderen. Maar hoe krijg je dit netwerken nu echt onder de knie? Tijdens de Senior City Week bieden alle deelnemende gemeenten een programma waarin senioren allerlei handreikingen krijgen en kunnen meedoen aan workshops. Met niet te missen bijzondere gasten wordt de week op vrijdagavond 5 oktober afgesloten. Het uitgebreide definitieve programma kunt u vanaf begin september vinden op www.zowelnn.nl

‘100 uw welzijns- en zorgnetwerk’

‘100 uw welzijns- en zorgnetwerk’ (voorheen Zowel NN) bestaat uit instellingen in de regio die betrokken zijn bij ouderenzorg. 100 heeft als doel de problematiek van kwetsbare ouderen vroegtijdig te signaleren en hen te ondersteunen bij het vinden van passende zorg en welzijnsdiensten. Met de Senior City Week wil 100 de kwetsbaarheid en zorgbehoefte van ouderen verminderen door hen te stimuleren een passend actief leven te leiden, waarbij ze zelf het stuur in handen hebben.

DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Senior City Week komt er weer aan

Reageren is niet toegestaan.