Fans NEC en Blackburn op de vuist, wedstrijd gaat door

De politie hield zaterdagavond even over 23.00 uur een 31-jarige Nijmegenaar aan. Hij maakte deel uit van een grotere groep “NEC-supporters” die enkele Engelse supporters van de voetbalclub Blackburn Rovers hadden mishandeld. De politie die op de hoogte was van de aanwezigheid van de groepen hield ook na het incident een oogje in het zeil.

De recherche onderzoekt de zaak en hoopt meer duidelijkheid te krijgen over het incident van gisterenavond. De politie heeft sterke aanwijzingen dat het zondag tot een confrontatie komt tussen de beide supportersgroepen. Zondagmiddag houdt NEC een open dag en ter afsluiting zou er een vriendschappelijke wedstrijd worden gespeeld tussen beide ploegen.

Een grote groep Engelse supporters die al eerder naar Nederland was gekomen, zorgde vrijdag in Deventer ook voor de nodige overlast waarbij de politie moest optreden. De groep van Engelse supporters zou ongeveer uit 80 personen bestaan.

Zondagmorgen werd door de driehoek (politie, justitie en burgemeester) besloten de vriendschappelijke wedstrijd tussen NEC en Blackburn Rovers af te gelasten. Later werd besloten dat deze wedstrijd alsnog doorgaat. Het duel wordt gespeeld in Hoenderloo, zonder supporters. Er is veel politie op de been.

Politie Gelderland-ZuidTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Met een beetje politie moet het toch mogelijk zijn om 80 ‘supporters’ naar Engeland te verschepen?

weetje

Je kent ze toch de politie.Net zoals in Groesbeek waren ze ook niet thuis tegen die belgen op treffers terein.Maar laat Nec er buiten.Overheid neem het heft in handen. Ingrijpen op zaterdag en op een boodje op de waal en weg. En als ze er in zitten die engelsen een naald er in.Oeps dat mag weer niet brrrrr gr

De Kuier

Als NEC weer eens wil oefenen, dan spelen toch lekker tegen een 11-tal v. d. POLITIE. En dan achter het hek v.d. Pompekliniek. IK ZEG DOEN.

wpDiscuz