FaceTalk: de virtuele spreekkamer

Het UMC St Radboud lanceert maandag de nieuwe e-healthtoepassing FaceTalk (www.facetalk.nl) voor alle zorgverleners waar ook ter wereld.

Met FaceTalk is het mogelijk om via een beveiligde internetverbinding videogesprekken te voeren met patiënten en zorgverleners wereldwijd. Daardoor kunnen patiënten niet alleen vanuit huis vertellen wat voor probleem zij ondervinden, maar kunnen zij het ook daadwerkelijk laten zien. De zorgverlener kijkt mee via het beeldscherm en kan ook anderen uitnodigingen om aan het gesprek deel te nemen, zoals een specialist, de eigen huisarts, lotgenoten of een mantelzorger. Ook kunnen zorgverleners onderling eenvoudig met elkaar van gedachten wisselen zonder ingewikkelde koppelingen of apparatuur.

Hoe werkt FaceTalk?

Dankzij FaceTalk kunnen zorgverleners, in een veilige virtuele spreekkamer, informatie op afstand delen met de patiënt, zoals een voorlichtingsvideo in hoge kwaliteit of (delen van) een patiëntendossier. De zorgverlener spreekt met de patiënt en/of andere betrokkenen een tijdstip af voor een facetalk. De genodigden surfen naar www.facetalk.nl en accepteren de uitnodiging van de zorgverlener.

Zo wordt het reizen voor patiënten en zorgprofessionals tot het minimum teruggebracht. Ook is het mogelijk dat een patiënt met verschillende zorgverleners tegelijkertijd een videogesprek voert. Met FaceTalk zijn videogroepsgesprekken tot zeker 10 mensen mogelijk. Iedereen kan via pc, tablet of andere mobiele apparatuur deelnemen. Behalve internet en een webcam is er géén extra apparatuur nodig. In deze combinatie (geen extra hardware, veilig, geen software installatie) is deze nieuwe dienst wereldwijd uniek.

Patiënt als partner

FaceTalk is een innovatie van Radboud REshape & Innovation Center van het UMC St Radboud en wordt ondersteund door de provincie Gelderland. De afgelopen maanden is FaceTalk al uitvoerig getest binnen het UMC St Radboud en een aantal van haar strategische partners zoals samenwerkende ziekenhuizen en huisartsen. Op de website van FaceTalk www.facetalk.nl/ervaringen staan ervaringen van een aantal patiënten en zorgverleners. Specialisten van het UMC St Radboud zullen in toenemende mate gebruik gaan maken van FaceTalk.

FaceTalk is beschikbaar voor alle zorgverleners tegen een vast maandtarief. Ze hebben dan onbeperkt beschikking over de functionaliteiten van FaceTalk op iPad, Android, Mac, Windows-computer en andere mobiele apparatuur.

Voor een korte video over Facetalk: www.vimeo.com/umcstradboud/facetalk

UMC St. Radboud

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on FaceTalk: de virtuele spreekkamer

Reageren is niet toegestaan.