[Foto’s] Berg en Dal heeft derde speeltuin

Berg en Dal is sinds deze maand een speeltuin rijker. Het is voor het dorp de derde speeltuin.


Speeltuin Prins Bernardlaan, rechter gedeelte. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Eind 2011 heeft de gemeenteraad besloten dat er een speelterrein moet komen in het gemeenteplantsoen aan de Prins Bernhardlaan in Berg en Dal ter hoogte van huisnummer 8 t/m 14. Deze speelplek is ingericht voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 12 jaar.

Speeltuin nodig voor Noord-Berg en Dal

De bedoeling was om het speelterrein in het voorjaar van 2012 te realiseren, zodat de kinderen uit het noordelijke deel van Berg en Dal ook vanaf het voorjaar gebruik kunnen maken van hun ‘’eigen’’ speelplek. De planning is wat uitgelopen, maar de derde speeltuin, opgesplitst in twee gedeeltes, staat er inmiddels.

Berg en Dal kende voor de bouw van het nieuwe speelterrein twee speeltuinen: één bij de Prins Mauritslaan en één aan de Bisschop Hamerlaan, bij het Hamersveld. Kinderen die in het noordelijke deel van Berg en Dal wonen konden deze speelplekken niet zonder begeleiding bereiken. Daarom is er voor gekozen om ook in dit gedeelte een speelgelegenheid te realiseren.

Behoefte gepeild

Voordat concrete plannen zijn gemaakt, zijn ruim 180 huishoudens aangeschreven. In de brief is een aantal vragen voorgelegd om te peilen of er interesse is in en behoefte aan speelgelegenheid in de buurt. Hierop heeft de gemeente Groesbeek bijna 90 reacties mogen ontvangen, waarvan 65 huishoudens een speelgelegenheid een verrijking voor de buurt vonden, 15 huishoudens een speelplek geen verrijking vonden en niet wenselijk en 10 het niet wisten. De in meerderheid positieve uitslag was voldoende reden om een ontwerp te maken voor de plek. Als gevolg van een oproep in de media, heeft een aantal bewoners zich gemeld om mee te denken over een ontwerp. Dat viel nog niet mee vanwege de beperkte ruimte. Daarom is gekozen om vier speeltoestelleveranciers te vragen om een plan. Op basis van een puntensysteem is een bijna unanieme keuze gemaakt.

Nog niet af

Eerder deze maand konden twee speeltoestellen inclusief de valondergronden geplaatst worden. Aan de hoeveelheid zand op de toestellen en sporen in de valondergrond is te zien dat de plek in het warme weekend veel is gebruikt. De plek is nog niet helemaal af. In het plantseizoen (najaar) zal rondom een haag worden geplaatst. Ook komt er nog een bank te staan.

DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Leuk 🙂

wpDiscuz