Massale belangstelling infodag Villa Hamer

De informatiemiddag voor nieuw personeel van de nog te bouwen luxe zorgvilla in Berg en Dal, Villa Hamer, is donderdag massaal bezocht. “Het is een overweldigende belangstelling”, sprak algemeen directeur Sophie van Loon voor aanvang van de presentaties in het Berg en Dalse Hotel Val Monte.


Zorgvilla Hamer in mei 2014. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Zo`n 50-65 personen kwamen op de informatiemiddag af. Hier had de organisatie, zorggroep De Laren, echter niet op gerekend waardoor extra stoelen moesten worden gehaald. Enkele mensen keken ook nog vanuit de deuropening toe. De informatiedag bestond uit twee delen: een middag voor werving van personeel en de avond voor belangstellenden van een appartement in de zorgvilla. Voorafgaand aan de avond hadden 25 belangstellenden zich voor de avond-editie aangemeld, ook dit lag boven de lijn der verwachting. De zorgvilla kent immers “maar” 21 wooneenheden. Zowel aan personeel als aan inwoners lijkt Villa Hamer vooralsnog dus geen gebrek te krijgen.

De algemeen directeur opende de bijeenkomst met een presentatie over de zorggroep en legde uit waar deze voor staat. Daarna kwam Loes Peters, zorgmanager bij één van de villa’s van De Laren, aan het woord. Zij lichtte de aangeboden zorg in de villa toe. Bewoners, doelgroep rond de 70-80 jaar, komen niets tekort. Het gaat bij de villa’s van De Laren om belevingsgerichte zorg. “De organisatie past zich aan de bewoner aan en niet andersom zoals je dat vaak ziet. Hij of zij moet zich helemaal thuisvoelen. Er is geen kantine voor het personeel, dus veel onderling kletsen tijdens werktijd is er niet bij en dat kan wennen zijn. Dit is om de simpele reden dat alle tijd aan de bewoners besteed kan worden. Lijstjes en schema’s, zoals men in de reguliere zorg vaak ziet, zijn voor onze bewoners niet nodig. Zij bepalen hoe hun dag eruit ziet, aldus Peters. Er waren ook enkele andere medewerkers die hun ervaringen deelden aanwezig. “Iedere dag is om die reden ook verschillend”, aldus een medewerkster van een villa in Hilversum. Werken in teamverband staat voorop en daaruit blijkt ook dat er een zogeheten familiare sfeer heerst onder het personeel. De werksfeer is erg relaxed en het ziekteverzuim bij de zorggroep is dan ook erg laag: 0,8%.

Dat het publiek erg geïnteresseerd was, werd duidelijk tijdens de afsluitende rondvraag. Veel mensen toonden interesse door diverse vragen te stellen. Daaruit bleek dat Villa Hamer op zoek is naar 30 tot 40 medewerkers (inclusief vrijwilligers) om goede zorg 24/7 aan te kunnen bieden. Personen die een formulier hebben ingeleverd waarmee zij aangeven interesse te hebben in een baan bij Villa Hamer moeten tot januari wachten op antwoord. “Dan pakken wij alle papieren op en begint de sollicitatieronde. Het team wordt ruim van tevoren samengesteld”, sprak de directie.

Zij verwacht tevens dat de oplevering van Villa Hamer rond de zomervakantie van 2013 is. De bouw is inmiddels al begonnen. Villa Hamer, met 21 appartementen van 60 tot 80m2, wordt de derde woonzorgvoorziening van de zorggroep en er staan inmiddels al ongeveer 5 andere villa’s op de planning.

Meer informatie: www.zorggroepdelaren.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Massale belangstelling infodag Villa Hamer

Reageren is niet toegestaan.