Warmste 22 oktober ooit gemeten

Maandag 22 oktober 2012 gaat de boeken in als de warmste 22 oktober ooit gemeten. Het kwik liep in De Bilt maandag op tot bijna 22 graden (22,0). Het oude record stond op 21,4 graden, gemeten in 1989.

De gemiddelde temperatuur op een dag in de derde week van oktober is volgens weeronline.nl “slechts” 12,8 graden. De laatste dagen van de herfstvakantie (regio’s Midden- en Zuid-Nederland) zijn lenteachtig verlopen, want ook vorig weekend dook de middagtemperatuur vaak niet onder de 18 graden. In Groesbeek werd het maandag ~ 21 graden.

Aan het einde van de week loopt de temperatuur echter hard terug. Vanaf vrijdag voorspelt het KNMI temperaturen onder de 10 graden met in de nacht zelfs kans op lichte vorst. In de nacht van zaterdag op zondag gaat tevens de wintertijd in. De klok wordt dan van 03:00 uur naar 02:00 uur gezet waardoor het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker wordt.

Weeronline.nl, DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gijs

Ik heb vandaag moeten smeren toen ik in Hau aan het zwemmen was!

Echte Piet

Ik heb vandaag moeten krabben,
maar de jeuk was toen ook meteen weg.

Helen

gENOOOOOOOOOOOOOOOOTEN.Het was heerlijk heb gelijk mijn winterkleren opgezocht en mijn schaatsen uit t vet gehaald.Want t gaat nu echt veranderen.

Wat een weer zeg heerlijk 🙂

wpDiscuz