Windmolenpark in Reichswald

Er zijn plannen om een windmolenpark in het Reichswald aan te leggen. Het zou gaan om 15 tot 23 windturbines tussen Kranenburg en Goch, langs de Kartenspielerweg.

De molens worden naar schatting 200 meter hoog en drie ervan zouden genoeg zijn om alle huishoudens in de gemeente Kranenburg van stroom te voorzien. De eerste gesprekken over de komst van een windmolenpark in het Reichswald zijn ondertussen gevoerd, maar burgemeester G√ľnter Steins van Kranenburg benadrukt dat de plannen op dit moment nog in de kinderschoenen staan.

Er moeten nog diverse onderzoeken gedaan worden willen deze plannen werkelijkheid kunnen worden. Ook Nederland wordt bij het project betrokken, maar kan niet voorkomen dat er een windmolenpark in het Reichswald komt. Eerder waren er al plannen voor een superwindmolen nabij de Duivelsberg. Deze plannen zijn later afgeketst.

Meer informatie over dit plan staat op RP Online (Duits)

DeGroesbeek.nl, RP OnlineTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Lekker voor al die vogels hoezo natuur gebied!!!M

Echte Piet

De wolf laat het nu ook afweten,teveel lawaai met die molens.
Jammer, had graag de eerste foto van de wolf gemaakt.

handy

Mooi die groene windmolens, onee ze zijn doorgaans grijs…

Peter

Dan hebben we toch iets speciaals in Groesbeek,Namelijk de hoogste windmolens in de wereld.Op dit moment heeft de hoogste windmolen een ashoogte van 160 meter.En deze is gebouwd met een speciale kraan, en die kan niet het bos in.
Of zou het 200 meter boven nap zijn?

ijsbeer

@Peter: je loopt achter, er wordt in Europa al gewerkt aan windmolens van 300 m hoog (per meter hoogte kun je 1% meer stroom opwekken. Molens van 200 m zijn er al in Duitsland.

Peter

@ijsbeer:kun je me vertellen waar die windmolen in Duitsland staat?

jantje.

Deze E-126 windmolen http://www.windvision.com/index.php?id=275 is de grootste windmolen, en staan al in verschillende landen zoals ook al N.L, en hoger dan 200 meter is door de EU ook niet toegestaan….en van mij mogen ze Rutte en Samson een dagje aan zo,n wiek binden….

wpDiscuz