[Foto’s] Zware explosie Electrabel Nijmegen

Bij energieleverancier Electrabel in Nijmegen is donderdag rond 07:00 uur een zware explosie geweest. De knal was in de wijde omgeving, waaronder de regio Groesbeek, te horen.


Electrabel vlak na de ontploffing. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Op het moment van de ontploffing waren er 5 tot 7 personen in het gebouw aanwezig. Er is volgens de politie geen sprake van gewonden.

De explosie was in een ketel, zegt een woordvoerder van Electrabel. Daardoor is een gat ontstaan, waaruit onder hoge druk de stoom ontsnapte. Dit zorgt voor een lawaai die op kilometers afstand nog te horen is. Of er gevaarlijke stoffen in de stoom zitten is niet bekend. Er is materiaal van de centrale op straat terecht gekomen. Daar moeten mensen vanaf blijven omdat er anders gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen.

De omgeving van de centrale is afgesloten en hulpdiensten zijn op grote schaal uitgerukt. Uit het zwaar beschadigde gebouw komt rook en stoom. Omwonenden wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden en Omroep Gelderland aan te zetten. De site van de rampenzender lag al snel na het gebeuren plat en heeft op dit moment nog steeds moeite met de drukte.

Het verkeer in Nijmegen is door dit voorval compleet vastgelopen.

Update 08-11-2012:
De waarschuwing (sluiten van ramen en deuren) is ingetrokken. Er is geen gevaar meer voor de omgeving.

Voor overig beeldmateriaal verwijzen wij u naar 112Groesbeek.nl


Met dank aan Piet Spanjers voor de foto’s!Tags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fukushima 2.0

Doe mij dan maar een windmolen in het Reichswald!

wpDiscuz