Intocht St. Nicolaas Berg en Dal

Vanuit Madrid ontvingen wij post van de Sint en zijn Pieten. De ingezonden brief staat hieronder:

Dag lieve kinderen en /verzorgers in Berg en Dal.

Nu het ’s avonds al weer vroeg donker is en de wind weer regelmatig stevig door de bomen waait, komt het heerlijk avondje weer dichterbij. De secretaris van St. Nicolaas heeft de stichting “Berg en Dais Bloei” laten weten, dat hij meteen op zondag 18 november naar Berg en Dal komt met een aantal van zijn getrouwe Pieten.

Sint Nicolaas zal tegen 10.30 uur op zijn schimmel bij de hoofdingang van de Vijverhof aankomen. Berg en Dals Bloei heeft de Sint kunnen laten weten dat “Muzîekgezelschap Edelweisz”, klaar zal staan om de Sint en zijn Pieten nuzîkaal te ontvangen en nen daarna naar Kerstendal zullen begeieiden.

Met de muziek voorop loopt men vanaf De Vijverhof om 10.30 uur vanaf de verkorte route ivm de Zevenheuvelenloop: Rechtreeks naar de Oude Kleefsebaan. Vervolgens vía de Nassaulaan – Emmalaan – Wìlhelminalaan naar de Prins Hendriklaan. Dan over de Oude Kleefsebaan – rechtstreeks naar Kerstendal. N.B: De wijk van de Oranjelaan ligt dus niet op de route.

Daarna: Groot feest in Kerstendal!

In Kerstendal gaan we er natuurlijk weer een groot feest van maken. Na zo’n lange wandeling smaakt de limonade en speculaas natuurlijk weer heerlijk en hebben we ook nog een poppenkastvoorstellîng.

Wij hebben gehoord dat de Pieten weer van alles van plan zijn, maar wat ze precies gaan doen weten we niet. Sint en Pieten hebben er veel zin in, wij hopen jullie ook?

Tot zondag 18 november!
Sint en Pieten

Als de Sint en zijn Pieten Berg en Dal hebben verlaten doen zij even later Groesbeek aan. Dan zal het heuveldorp de intocht van Sinterklaas vieren.

DeGroesbeek.nl, Berg en Dals Bloei

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Intocht St. Nicolaas Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.