Gratis HIV-sneltest UMC St. Radboud

Op 29 november biedt het UMC St Radboud wederom een gratis HIV-sneltest aan voor iedereen ouder dan 18 jaar, die mogelijk risico heeft gelopen op een HIV besmetting, maar zich nog nooit heeft laten testen. Uit de grote belangstelling van vorig jaar blijkt dat er behoefte bestaat voor deze actie rond Wereld Aids Dag.

Dr. Reinout van Crevel, internist-infectioloog in het UMC St Radboud: “Vier op de tien mensen in Nederland die met HIV geïnfecteerd zijn, weten dit niet van zichzelf. Om te voorkomen dat HIV je ziek maakt, of dat je het virus overdraagt op andere mensen, is het belangrijk om een test te doen, en daarmee je HIV-status te kennen. Want hoe eerder je wordt behandeld, hoe beter de prognose.”

De HIV-sneltest in het UMC St Radboud wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 20 minuten bekend. De test wordt uitgevoerd door een verpleegkundig specialist werkzaam binnen het HIV team, tevens kan hij/zij uw vragen over HIV en AIDS beantwoorden. De testen worden zowel ’s morgens als ’s middags afgenomen.

Een HIV-test wordt normaal gesproken door de huisarts of GGD uitgevoerd. Juist voor mensen die de stap naar de huisarts te groot vinden, biedt het UMCN deze test aan. De test is onder meer aan te raden als je onveilige seks hebt gehad, wanneer je zwanger wilt worden of als je met bloed van een ander in aanraking bent gekomen. Tevens is het mogelijk om een SOA check te laten uitvoeren op die dag, dit gelieve wel aan te geven bij de aanmelding.

Naast het UMCN zijn er nog 14 HIV behandelcentra die dit jaar deze gratis test aanbieden. Alleen via telefoonnummer 06-27331691 van het UMC St Radboud kan een (anonieme) afspraak voor de sneltest worden gemaakt, van 19 november tot en met 28 november tussen 09.00 – 13.00 uur.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hui vam Dam

Wat leuk, nu kun je gratis een HIV etiket op je voorhoofd zetten om straks te worden gediscrimineerd, geslagen van je werk, gecriminaliseerd door je seksleven en overgemedicaliseerd tot je vroegere dood. Ik kan niet langer wachten hoor!

Roodborstje

@Hui van Dam, duidelijk dat jij ‘het’ onveilig doet en je hoofd in het zand steekt.

wpDiscuz