“Museumpark Orientalis moet blijven”

Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft besloten dat zij geen steun willen geven aan de toekomst van Museumpark Orientalis. Het noodlijdende park probeert nu via andere acties alsnog een subsidie te forceren.


Museumpark Orientalis. Foto en rechten: Frans Aleven/DeGroesbeek.nl.

“De provincie Gelderland heeft Museumpark Orientalis in de kou laten staan, en komt gemaakte afspraken op schandalige wijze niet na. U kunt ons ontzettend helpen door de petitie te tekenen (zie onderaan dit bericht, red.) en door deze zoveel mogelijk te delen met uw contacten. Alvast bedankt!!”, staat er op de website van Orientalis.

Orientalis is de afgelopen twee jaar regelmatig in het nieuws geweest. Het museumpark in Heilig Landstichting heeft al langer financiĆ«le problemen. Eind 2011 werd er nog naar buiten gebracht dat het park nooit meer open zou gaan. Later bleek een doorstart toch mogelijk. Er is nu een petitie online gezet om een signaal af kunnen geven aan de politiek om “het unieke erfgoed te behouden”. Op het moment van schrijven is deze door 631 personen uit heel Nederland ondertekend.

Door het dichtdraaien van de geldkraan zou een zeer uniek stukje erfgoed verloren gaan. “Maar de Staten van Gelderland kunnen dit tij nog keren en daar is alle reden toe, Zij hebben immers afspraken gemaakt met de gedeputeerde van Cultuur over Orientalis. Die afspraken en moties zijn niet opgevolgd en het voorstel van Gedeputeerde Staten is dan ook niet gebaseerd op onderzoek, waar om was gevraagd, maar op de spreekwoordelijke natte vinger in de lucht. En dat uitgerekend na een jaar waarin het museum uit een zeer diep dal omhoog is gekropen, fantastisch heeft gedraaid, alle doelstellingen heeft behaald en zelf 75% van de begroting zelf heeft verdiend (Daarmee schaart het zich bedrijfseconomisch tussen de 20 best functionerende musea van Nederland)”, aldus Orientalis op de petitie-site.

Petitie Orientalis 2012.

DeGroesbeek.nl, Website OrientalisTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kruimeltje

Zonde als dit museum en stukje cultuur zou verdwijnen.

wpDiscuz