Wereldlichtjesdag 2012 Nijmegen

Op 9 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat. In Nijmegen vindt wereldlichtjesdag dit jaar voor het eerst plaats in de St Stevenskerk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Floortje Agema en Dagmara Schellekens, beide Ritueelbegeleiders bij afscheid.

Welkom

Sinds 1997 zijn er elk jaar opnieuw bijeenkomsten in het kader van Wereldlichtjesdag. Op www.wereldlichtjesdag.nl vind je alle locaties in Nederland waar het dit jaar georganiseerd wordt. Het is een dag om een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Wil jij een kaars branden voor een overleden kind? Voel je welkom. Als vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom, buurvrouw. Iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat wordt gemist is welkom. Op 9 december trekt zo in 24 uur een golf van licht over de wereld. Een golf die zegt dat we niet zullen vergeten. Dat de pijn er mag zijn, steeds weer. En dat de liefde zo groot is, altijd.

Afscheid en verlies

De leeftijd van dit kind toen je afscheid moest nemen of het moment waarop hij of zij stierf zegt niets over hoe welkom je bent bij Wereldlichtjesdag. Op je 70e een kind van 40 verliezen, tijdens de zwangerschap afscheid moeten nemen van het kind waar je zo naar uitkeek, of terugkijken op een (al dan niet openlijk besproken) verlies van decennia geleden… we nodigen je uit, met elke vorm van verlies om een lichtje te branden voor dit kind, kleinkind, broer of zus, vriendje…. Ken je iemand voor wie Wereldlichtjesdag misschien iets kan betekenen? Wat zou het dan fijn zijn als je de moeite neemt om dit onder de aandacht te brengen.

Een kaarsje branden

Floortje Agema en Dagmara Schellekens organiseren vanuit hun werk als Ritueelbegeleiders bij afscheid belangeloos deze bijeenkomst. Het UMC St Radboud en het CWZ hebben zich bij deze bijeenkomst aangesloten en de Sint Stevenskerk opent ruimhartig haar deuren. Op de websites van Floortje en Dagmara vind je meer informatie en kun je je aanmelden om een kaars te komen branden voor het kind dat jij mist. Aanmelden is niet verplicht, maar wel erg fijn als je dat doet! We kunnen dan jouw kind een mooie plek in het geheel geven. Voor vragen kun je contact opnemen met Floortje ([email protected] / 06-15050878) of Dagmara ([email protected] / 06-44652842) Meer informatie en aanmelding via www.farba.nl of www.praktijkmarelijn.nl

DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wereldlichtjesdag 2012 Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.