[Foto’s] Heropening Museumpark Orientalis

Zaterdag is Museumpark Orientalis weer open gegaan.


De heropening van het museumpark. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De opening werd verricht in aanwezigheid van carnavalsvereniging “De Umdraeyers” uit Doetinchem die een bedrag van € 1111,11 hadden ingezameld en aan directeur Jan van Laarhoven overhandigde alsmede een krentewegge van meer dan een meter.

Van Laarhoven, een Brabander, hield een toespraak die in een buut niet misstaan zou hebben. Hij ging dan ook liever nu verder als prins Jan den eurste (uut het Orient),want interim directeur was hem toch wel zwaar gevallen.

Ook de Groesbeekse carnavalsclub “Aarm Snuutje” zong het hoogste lied: “Roare jongens die Romeinen”. Op het moment dat hun laatste nummer 1 notering, “‘t waoter van ‘t Gruuske” klonk, dook het hele gezelschap de Romeinse herberg in om bij het knisperend vuur bij te komen van een koude middag.

De weg naar de opening was lang en moeizaam voor het museum in verband met geldstromen die maar niet los kwamen. Door hulp van Groesbeek, provincie Gelderland en fondsen is de heropening toch een feit geworden.


Wij danken Piet Spanjers voor de foto’s!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

och zijn er ook Groesbekers uitgenodigd. Misschienn iets om de bewoners van de gemeente Groesbeek eens uit te nodigen om een kijkje te gaan nemen ( gratis ) de gemeente heeft genoeg subsisie aan dat park gegeven.

Succes met het museum en hopelijk kan het hoofd boven water gehouden worden en blijven.

de.nachtboswachter

meschien staat er over een paar jaar een moskee.

André

Bodemloze put , dit museumpark .

wpDiscuz