Landwaard Streekgala 2013

Op zondag 30 juni 2013 gaan de deuren van stallen, hokken en kassen wagenwijd open: 25 boerenbedrijven rondom Nijmegen en Arnhem nodigen je van harte uit om een dag op de boerderij te komen beleven. Wil je koeien knuffelen, fruit plukken in de boomgaard, wijn proeven, pony rijden, of zien hoe natuurkoeien erbij staan? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin!

Het Streekgala

Tijdens het Streekgala kom je alles te weten over het leven op de boerderij. Zo kun je kijken bij boeren die koeien, slakken, vissen of biggetjes hebben. Je kunt rondstruinen bij tuinders door boomgaarden met appels en peren, of velden met aardbeien en frambozen. Bij alle bedrijven is wel iets bijzonders te zien of te beleven. Op www.streekgala.nl vind je een overzicht van alle bedrijven die meedoen. De officiële opening van het Streekgala is om 11.00 bij aarbeienkwekerij de Beijer in Doornenburg. Kinderen doen daar een recordpoging om de aller-langste slang van aardbeien en verse room te maken!

Fietsen & wandelen

Organisator stichting Landwaard heeft samen met hoofdsponsor Raboank vijf fiets/wandelroutes uitgezet, die de verschillende boerenbedrijven met elkaar verbinden. Er is een Arnhem-Zuid route, route Land van Maas en Waal, route Ooijpolder-Duffelt, route Groesbeek en route Beuningen. De routes zijn tussen de 20 en 40 km lang en kunnen gratis gedownload worden vanaf Streekgala.nl.

Route Groesbeek

De Groesbeek route is 18 km lang en er is van alles te beleven! Zo kun je bij Groentenhof Poelen je gezondheid laten checken. Melkveehouderij Poelen & Zorgboerderij Buitenleven zijn heel bewust aan het boeren. Kom zien hoe de koeien zelf bepalen wanneer ze gemolken worden. Bij Manege Klein Amerika kun je pony rijden en bij minicamping Klein Amerika struinen langs het wijnwandelpad en de boerderijwinkel.

Win je eigen moestuin!

Lijkt het je leuk om zelf geteelde groentes uit jouw eigen moestuin te eten? Doe dan mee met onze kanjerloterij! Voor 1 euro koop je bij alle deelnemende bedrijven al een lot en de hoofdprijs is een eigen moestuin in de Ooijpolder waar je een jaar lang groenten en kruiden kan verbouwen! Naast de loterij kun je ook meedoen met de fotowedstrijd. Degene die de mooiste foto van het Streekgala weet te maken wint een heerlijk streekpakket t.w.v. €50!

Dus verzamel je vrienden en familie, download één van de mooie routes en ga op 30 juni op bezoek bij de boer. Je zult verrast zijn door de schoonheid van het platteland, de heerlijke producten en de gezelligheid!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

gezond bezig zijn en leerzaam.

piet

Deze mensen moeten ook heel hard werken
voor hun geld.

de.nachtboswachter

voor jaren terug met de landelijke fietsdag ging men ook de boer op de start was toen bij cafe buitengewoon nabij de grens.het was ook zeer leerzaam om kennis te maken met het boerenleven men kreeg toen nog een stempelkaart mee en op de route langs verschillende boerenbedrijven kreeg men een stempel.dit is ook leuk voor ouderen.wil ook wel mee fietsen om onderweg behulpzaam te zijn.alleen voor oudere bandtplakken of terondersteuning.

wpDiscuz