Tropisch weer: mogelijk bijna 40 graden op woensdag

Het wordt woensdag 19 juni mogelijk bijna 40 graden in Nederland. Dit meldt Meteo Consult.


Dinsdag en woensdag mogelijk tropisch warm in Nederland.

Nieuw record?

In het zuidoosten van het land kunnen de temperaturen oplopen tot 39 graden. Dat is een halve graad warmer dan het all-time record van 38,6 graden. Dit werd op 23 augustus 1944 in Warnsveld gemeten. Alleen onweersbuien kunnen er mogelijk nog voor zorgen dat de hoge temperaturen woensdagmiddag niet gehaald worden.

Dinsdag ook warm, later koel

Dinsdag wordt het met zo`n 28 tot 32 graden ook erg warm en in het zuidoosten is dan zelfs 34 graden haalbaar. Aan het einde van de week wordt het weer koeler. Dit komt door de onweersbuien die in de nacht van woensdag op donderdag verwacht worden. Donderdag is het 25 graden met 80% kans op regen en ook in het weekend wordt iedere dag regen voorspeld. De temperatuur zakt uiteindelijk naar zo`n 18 tot 20 graden.

Zware onweersbuien op woensdag

Door de hoge temperaturen worden er op woensdagavond zware onweersbuien verwacht. Mogelijk worden die zelfs zeer zwaar, tenzij deze in de nacht pas het land bereiken. Men moet de weersvoorspellingen dus goed in de gaten houden.

Hittestress

Er wordt ook gewaarschuwd voor hittestress. Bij hittestress kan de lichaamstemperatuur stijgen naar gevaarlijke waarden. Vooral ouderen en mensen met actief werk moeten volgens weerbureau Weerplaza oppassen. Doordat de luchtvochtigheid op dinsdag nog niet zo hoog is, is er dinsdag nog geen sprake van hittestress. Dit melden de NOS en Weerplaza maandagmiddag.

Bron: DeGroesbeek.nl, Meteo Consult, NOSTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Zuidoosten? Dat is bij ons!

Henk h

fijn he die klimaats veranderingen, dan te koud, te nat, te warm.

sjaanwilslaan

Lekkkeerr

de. nachtboswachter

MOGEN ZE MENSEN DIE WERKEN WEL NAAR HUIS OM 12 UUR.OF VRIJ AF GEVEN

Realist

Ach, één dag hitte en heel Nederland lijkt op voorhand alweer van slag. Gaat nergens over.

De Kuier.

Dan zullen de treinen ook wel niet rijden.

hupkedrie

Gewoon lekker op het dak werken woensdag (anders zijn we bang om ontslagen te worden voor werkweigering)

de. nachtboswachter

sindts 1944 is het nooit zo warm geweest op passen veel water drinken dus enrustig blijven vooral ouderen mensen

de nachtboswachter
naar dat ik van morgen uit het bos kwam en door ons dorp groesbeek fietste was men vol op aan het werk bij brasserie lamonde men riep van af het terras.morgen nachtboswachter dat was om 5 uur en men zat even koffie te drinken kreeg ook koffie aan geboden men was met leien bezig.stratenmakers het zag er prachtig uit we kregen het ook nog over het weer.men zij ook blij te zijn als het klaar was. voor de zon er echt door zou komen.de koffie was heerlijk bij brasserie lamonde als ik eerlijk moet zijn ik heb nog nooit zo.n… Lees meer »
stekkenberg

Nou de de koffie bij de oude molen is 10 keer zo lekker.

de nachtboswachter

ieder zijn smaak.nou ik ben wel een koffie kenner en soms krijg ik wel eens koffie op bepaalde plaatsen dan gooi ik hem stiekem in de plantenbak of bloempot ik wil ook helemaal niet slijmem maar lamonde heeft lekkere koffie en veel mensen denken er ook zo over.je heb er ook een liedje over koffie koffie lekker bakie koffie.rita.

wpDiscuz