40.000 euro voor onderzoek Alzheimer

Het benefietdiner “Nijmegen kookt voor Alzheimer” dat op 6 juni j.l. plaatsvond, heeft 40.000 euro opgebracht. Dit geld is bestemd voor het onderzoek Awake, dat het verband tussen slaap en de ziekte van Alzheimer onderzoekt. De cheque met de opbrengst is op 3 juli door Peter van Uhm, voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten, overhandigd aan prof. dr. Marcel Olde Rikkert, directeur van het Radboud Alzheimer Centrum. Ook de koks van de zes restaurants die het diner tijdens dit unieke evenement verzorgden, waren hierbij aanwezig.

Benefietdiner

Op 6 juni was voetbalstadion De Goffert decor voor dit benefietdiner. Onder de noemer “Nijmegen kookt voor Alzheimer” kookten koks van zes prominente restaurants (Beau, #Bruut, De Schat, Het Savarijn, Vesters en Vlaams Arsenaal) een zes-gangen diner voor hun gasten. Tijdens het diner werd een veiling gehouden en werden de gasten uitgedaagd hun bestek te gebruiken om Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, te ondersteunen tijdens zijn drumperformance. Ook vertelde oud-minister Jan Pronk over zijn persoonlijke ervaring met Alzheimer. Tijdens dit unieke evenement werd 40.000 euro opgehaald, opgebouwd uit de entreegelden van het diner, bedrijven die in stilte een donatie hebben gedaan en de opbrengst van de veiling.

Effect slapen op Alzheimer?

Het Radboud Alzheimer Centrum is erg blij met de opbrengst. “Het geld wordt gebruikt om verder onderzoek te kunnen doen naar het verband tussen slaap en Alzheimer. Dat is belangrijk, omdat we graag willen weten hoe de leefstijl van mensen invloed heeft op het ontstaan van de ziekte; slaap is mogelijk een factor die hier een rol in speelt“, zo zei Marcel Olde Rikkert nadat hij de cheque in ontvangst had genomen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
DE NACHTBOS.WACHTER

ZOU DE WOLFSBERG EN DE GOLFBAAN EN HET JACHTSLOT OOK MOOI IETS VOOR KUNNEN DOEN

wpDiscuz