Vierdaagsefeesten 2013 van start gegaan

De Vierdaagsefeesten zijn zaterdagochtend om 11:00 uur weer van start gegaan. De komende dagen zal de regio Nijmegen in het teken staan van het wandelevenement en de daarbij horende feesten. Jaarlijks trekt dit zo`n 2 miljoen bezoekers.


Drukte in het centrum van Nijmegen. De Vierdaagsefeesten zijn begonnen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De feesten duren tot en met volgende week vrijdag. Er treden bijna 3000 artiesten op, verdeeld over 33 podia. De Vierdaagse zelf begint op dinsdag en de finish is op vrijdag. Donderdag is de “Dag van Groesbeek”, die vooral bekend is van de beruchte Zevenheuvelenweg.

Dag van Groesbeek 2013

Donderdag moeten de wandelaars de Zevenheuvelenweg trotseren. Vorig jaar haakten 935 deelnemers op de Dag van Groesbeek af. Het jaar ervoor waren dit er nog zo’n 300 minder; 643. Dit komt mede door de slechte weersomstandigheden van vorig jaar. In 2010 hielden 843 wandelaars het op de derde dag voor gezien en in 2009 waren dit er 934.


Campers in de berm langs de Zevenheuvelenweg. Terugkerende traditie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (2012)

Weersomstandigheden 2013

De feestgangers hebben de komende week qua weer niets te klagen. Tot en met vrijdag is de kans op neerslag dagelijks 10% met 50%/60% kans op zon en schommelen de temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Voor de wandelaars zullen de eerste twee dagen zwaar zijn, want dan worden de hoogste temperaturen verwacht: 26 graden.

Zevenheuvelenfeesten

Groesbeek heeft tijdens de Vierdaagse ook een eigen feest; De Zevenheuvelenfeesten. Dit is een evenement rondom de Vierdaagse in Groesbeek. Er zijn die dagen verschillende programma’s georganiseerd om het een leuk een vooral een gezellig feest te laten worden.

Programma Vierdaagsefeesten Nijmegen 2013
Informatie Vierdaagse in Groesbeek


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk h

€2,50 voor 1 plastic bekertje bier betaald in Nijmegen, wat zullen we zat worden, dus nie……

stekkenberger

henk daar gaat het toch niet over. Als je het te duur vind blijf dan mooi thuis,en drink een paar schultenbrau,lekker bier trouwens en goedkoop.

Henk h

indirect gaat het daar wel over, ik zal er niet voor thuis blijven, maar er wel een paar minder drinken. De laaste tijd is iedereen aan het klagen dat het allemaal zo duur is en met die drankprijzen maakt de horeca zich toch ook zelf kapot. De feesten en het wandelen zijn een geweldig evenement, maar het moet wel leuk blijven en met name ien de knip.

wpDiscuz