Nederland beleeft eerste hittegolf sinds 2006

De eerste hittegolf in Nederland sinds 2006 is een feit. De temperatuur kwam donderdagmiddag in De Bilt boven de 25 graden uit. Dit meldt het KNMI.


Hittegolf 2013 een feit!

Drie tropische en twee zomerse dagen

Voor een landelijke hittegolf moet de temperatuur in De Bilt vijf achtereenvolgende dagen boven de 25 graden uitkomen. Daarvan moeten er minstens drie tropisch (30+ graden) zijn. Zondag, maandag en dinsdag waren drie tropische dagen.

Twijfel over hittegolf

Aanvankelijk dacht men dat de 25 graden op woensdag niet gehaald zou worden, maar dit gebeurde toch. Donderdagmiddag werd deze temperatuur nogmaals gehaald waardoor men officieel van een landelijke hittegolf kan spreken.

Warmte blijft, code geel

De warmte zet nog wel even door: de temperaturen blijven voorlopig nog tussen de 24 en 27 graden schommelen. Wel wordt er, met name in dit weekend, meer regen verwacht. Mogelijk gaat dit ook gepaard met onweer. De code geel voor extreme hitte is voor onder andere de provincie Gelderland nog steeds geldig.

Noodweer in Groesbeek tijdens hittegolf

Tijdens deze hittegolf kreeg Groesbeek te maken met noodweer. Dinsdagavond viel er zo`n 50 mm regen in het dorp en dit zorgde voor de nodige problemen.

Mogelijk meer noodweer

Er bestaat een kans dat we dit weekend opnieuw met noodweer te maken krijgen. Hiervoor waarschuwen diverse meteorologen. Bij noodweer raden wij u aan 112Groesbeek.nl in de gaten te houden!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMI

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

het moet gewoon regenen alleen al voor onze bossen het blad van de bosbes is al aan het verbranden.voor de kersen is het goed.maar de appels verbranden.en ouderen moeten veel water drinken.smorgens de tuin sproeien en laat in de avondt.

stom

De hitte hoeft ook niet voor mijn.

de nachtboswachter

klagen zijn wij Hollanders het beste in

wpDiscuz