Gratis festival PolderPop 2013

Op zondag 11 augustus vindt in Leuth (bij Nijmegen) vanaf 13.00 uur PolderPop plaats. Tijdens de 24e editie van het gratis festival spelen achter het Morgenbad maar liefst 14 bands op 2 podia.

Nieuw talent dat het verdient om ontdekt te worden. Er spelen acts die nog niet zijn doorgebroken bij het grote publiek – maar waar je zeker nog meer van gaat horen. Op PolderPop spelen bands uit alle delen van Nederland en tijdens de Popsportshowcase kun je kennis maken met drie Gelderse bands met muzikanten jonger dan 20 jaar.

The Aron & Florian Bevelander Bandexperience

Dit Nijmeegse duo opent om 13.30 uur PolderPop. Zorg dat je er bij bent. Niks-aan-de-hand-teksten,
sprankelende gitaarriffs, melodieuze loops en strak drumwerk. De twee broers maken supervette
knallende alternatieve rock.

HeavyLight

Bijna uit het niets stond de Rotterdamse band HeavyLight plotseling in de spotlights. De debuutsingle ‘Hey’ werd direct opgepakt door 3FM en beloond als Serious Talent. De clip kwam voorbij op Coldplay-radio.

HeavyLight heeft een on-Nederlandse stijl. Gevoelsmuziek. Met een vleugje Muse, een link naar Kings of Leon, een vlaagje Pink Floyd, maar ook dubstep en een paar vette covers gaan ze niet uit de weg. Smaak en Smoel. HeavyLight!

Smoking Alaska

Deze jonge gasten speelden zich in de kijker met leuke eigen popnummers en muzikaal talent. Deze zomer gaan ze voor het eerst de studio in om een nummer op te nemen. Jong, muzikaal talent, wat wil je nog meer?

The Maureens

Na flink wat speeluren in bands als Silence is Sexy, Alamo Race Track, Mr Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow vonden de leden van The Maureens elkaar in een gezamenlijke liefde voor gruizige sixtiespop.

The Maureens maakt pakkende popliedjes met een stortvloed aan soepele melodieën, een fuzzy gitaar-geluid en veel close harmony. Soms zelfs wel vier- of vijfstemmig. Denk aan The Beach Boys, The La’s en The Posies. Half september verschijnt het debuutalbum.

Take the Fall

Deze Winterswijkse muzikanten mengen poppunk met typische gitaarriffs uit de rockmuziek. Strakke nummers met veel samenzang gebracht op hun eigen manier. Alsof Destine en Blink 182 een liefdesbaby hebben gekregen. Door de minimale formatie van drie man blijft een optreden van Take the Fall je aandacht trekken.

De Geweldigheid

Deze zevenkoppige band valt je rauw op het dak. ‘Rücksichtlos geven ze zich over aan hun – letterlijk en figuurlijk – keiharde rock’ (Fret). ‘Claw Boys Claw in hun begindagen.. The Ex die experimenteert met marstempo’s…een boeiende reis vol innovatieve nederrock’(Live XS).

Vies, schizofreen, naargeestig en met een zwak voor ongewassen hempjes is het zevenkoppige sampletraschmonster de Geweldigheid klaar om u hun ruwe mix tussen electropunk en indiebliep te laten voelen. Tekstueel zoekt de Geweldigheid naar het gaatje in uw hoofd. Rare types zijn het.

Daar lig je s’nacht wakker van………….

The Big Bang Theory

Hammondrock zoals het bedoeld is. Dat is the Big Bang Theory uit Groenlo. Zet een drumstel en een Hammondorgel op een podium neer, nodig Arjan en Frank uit en na het optreden weet je wat Hammondrock is! Je bent bezweet en je hoofd zit vol invloeden uit de jaren zestig en zeventig en het enige wat je nog wil, is meer, meer, meer. 3voor12, 2012

Rock ‘n’ Roll zonder gitaren. Kan dat? The Big Bang Theory bewijst het en knalt je volledig uit je sokken!

Join the Cavalry

‘De Utrechtse band doet zijn naam eer aan. Join the Cavalry is een legertje van 6 personen, inclusief twee gitaristen en twee drummers. Op de titelloze debuut EP brengt de groep 4 perfect geproduceerde en uitgevoerde songs.’ Eindhovens Dagblad – november 2012

‘Een van de beloftes voor 2013’ (Musicfrom.nl). ‘Luister, geniet en repeat! … Met 2 drummers uniek in dit genre en Astrid blijft een super rockstem hebben! Heerlijk!’(Cortonville.com)

Violent Rage

Violent Rage is een ‘old school thrash metal band’ uit de regio Nijmegen/Arnhem. De band, met Leuthse roots, speelt in een klassieke viermanssamenstelling. Violent Rage speelt een herkenbare mix van de Bay Area sound en teutonische thrashmetal. Een debuut EP zal voor het eind van het jaar verschijnen. Better be ready!

The Naked Sweat Drips

Zwetend, strak, rauw, psychedelisch en hard. Dat is The Naked Sweat Drips. Het zeskoppige rockorkest wisselt luide gitaarriffs, een schreeuwend orgel en stuwende drums af met sferische zang en geestverruimende coupletten. De jonge band schuwt experimentele melodieën en ritmes niet. Door het dynamische geluid is elk optreden boeiend van begin tot eind. De zes muzikanten lopen standaard met zweet doordrenkte kleding het podium af. Laat je overspoelen door de muzikale zondvloed van The Naked Sweat Drips.

Afgelopen voorjaar won de band zowel Comm on Stage als de Roos van Nijmegen. De dampende debuut-EP verscheen half juni.

Avalene

Emotie, pop/rock, sterke songs, bite, sexy, eigenwijs, op zijn tijd ook ingetogen, soms ingewikkelder dan het klinkt. Energie, maar dan zonder klap in het gezicht. Kortom een band met persoonlijkheid.

Avalene is begonnen als singer/song-writer. In 2007 won zij de titel Beste singer/songwriter van Gelderland. Een aantal nummers is herschreven en in het nieuwe werk is de ingeslagen weg duidelijk te horen. Avalene hoort gewoon thuis op het podium.

The Mad Trist

Animals & Acrobats de 2e plaat van The Mad Trist verscheen dit voorjaar. Alternatieve rock met een donker randje. ‘Een harig monster dat je soms verblijdt met een aangename wollige warmte en dan weer laat rillen van ijskoud gevaar als het z’n scherpe tanden laat zien… Het beest danst als een acrobaat door de duistere sterrennacht van 12 nieuwe songs die je betoveren met heldere vocalen, dampende drums, schurende baspartijen, wervelend gitaarwerk, zwevende koortjes en soms bijna religieus klokgeluid… Gelieve hem puur en onversneden tot u te nemen. Zij staan niet in voor de gevolgen…’ (Eric Corton)

Town of Saints

Town of Saints is een Gronings/Finse indie-folk band, wellicht het beste te vergelijken met acts als Arcade Fire en Mumford and Sons. De in 2011 opgerichte band, toerde in Nederland, Duitsland en Italie. Begin oktober komt het full-length debuutalbum van Town of Saints uit.

“Gegarandeerd gaat het publiek met een tevreden gevoel naar huis na het horen van Town of Saints” – 3voor12. “Hun indiefolk doet bij tijd en wijle aan The Arcade Fire denken. Een grote naam, maar die mag bij Town of Saints gebruikt worden. Dit is heel erg goed.” – Fileunder.nl

Soul Sister Dance Revolution

Soul Sister Dance Revolution maakt stevige, alternatieve rock. Met als invloeden de desert rock van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse indie rock geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, heeft het Haagse gezelschap ‘dansen’ als missie.

Het debuutalbum Playground Kids kwam dit voorjaar uit. Het leverde de band een nominatie op voor de 3FM-Awards Rock. Als nieuwkomer stonden ze tussen bands als Kensington, Moke, Go Back To The Zoo en Kane.

SHARE = LOVE = REVOLUTION

PolderPop, zondag 11 augustus, 13.00 uur. Achter het Morgenbad in Leuth (bij Nijmegen). De entree is gratis. Meer info: www.polderpop.com.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl,Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

waar kun je tegenwoordig nog gratis heen de wijnfeesten zeker niet of je moet op een houtje bijten

wpDiscuz