Renovatie waterrad Beek-Ubbergen

Er is deze zomer hard gewerkt aan het herstel van het waterrad voor het gemeentehuis in Beek. De afvoer voor het bronwater is ook opnieuw gerenoveerd. Dit grootschalige onderhoud is in overleg met het Geldersch Landschap uitgevoerd.

waterrad_beek_aug2013_dg1
Het waterrad in Beek is weer in bedrijf. Aan het groen rondom wordt gewerkt. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De lagers en de schoepen van het waterrad zijn vernieuwd en de bron, vanwaar het water richting het waterrad loopt, is schoongemaakt. De bron was dusdanig dichtgeslibd dat er drie dagen nodig waren om al het slib af te voeren.

Aangezien de beek vanaf het waterrad richting de Rijksstraatweg lek was en het steigertje van het wasvrouwtje aan vervanging toe was, is besloten om het geheel te renoveren. Het steigertje is nu groter dan voorheen. U kunt naast haar plaats nemen voor een foto of om lekker te zitten.

Het groen rondom de beek wordt aangepast en is deels al gerooid en gesnoeid. Er komt nieuw gras zodat het weer een mooi geheel vormt voor het gemeentehuis.

Er zullen nog wat kleine werkzaamheden plaatsvinden rondom de waterloop, maar sinds deze week is het waterrad weer in bedrijf.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter'.

erg mooi heeft het ook meschien iets van doen met wassenrij en stomenrij van de valk waar vroeger veel groesbeekse werkten.meschien een idee om onze oud burgenmeester bij het groeske te plaatsen kijkend naar het beekje in plaats van op marktplein is maar een idee.

zeikklep

Inderdaad is het maar een idee.
Een idee wat nergens op slaat.

DeGroesbeek fan.

En toch moet men er aan wennen,ook dit hoort straks bij onze gemeente.

de nachtboswachter'.

de groesbeek fan.daar zat ik net aan te denken.maar je moet nog afwachten hoe het verder gaat lopen.of nie.groeten de nachtboswachter.

Kruimeltje

Het is een prachtige plek en goed dat het opgeknapt is. Wij hebben dat soort plaatsen helaas niet in onze gemeente.

de nachtboswachter'.

het bruggertje en grotje ook mooi

Henk h

@kruimeltje, dan vertrek je toch mooi naar die gemeente. En vanaf 2014/15 hoort het ook bij jou gemeente, onder de naam ………????
Maar goed ook dat ze het nu opknappen dan vallen de kosten teminste onder beek/ubbergen.

de nachtboswachter'.

en wat denk je van het uitzicht hoge hoendeberg koepeltje hotelwolfsberg kerkje dorp canadeeskerkhof het uitzicht.of heb je daar geen oog voor kruimeltje en onze mooien bossen.

Kruimeltje

Het gaat om een mooi beeld op een prachtige lokatie, geplaatst in het centrum van een dorp. Dat hebben wij niet.
Tuurlijk heb ik oog voor al dat moois wat Groesbeek te bieden heeft.
@Henk, dus als ik iets uit een andere plaats mooi vind moet ik maar direct vertrekken? Vreemde redenatie houd je er op na.

wpDiscuz