Basisschool Titus Brandsma bij herdenking Market Garden

Leerlingen van Basisschool Titus Brandsma uit Berg en Dal hebben dinsdag 17 september in Beek een herdenking van de operatie Market Garden bijgewoond.

Samen met leerlingen van Basisschool De Biezenkamp uit Beek en van de Hanna-Heiber-Schule uit Kranenburg brachten zij onder meer een bezoek aan de Duivelsberg en bekeken daar nog zichtbare schuttersputten als blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Nog steeds leren

Bij het monument bij het gemeentehuis werden bloemen gelegd en lazen kinderen teksten voor. Onder hen ook Hilde Scholten en Sannah Tangelder van de Titus Brandsmaschool.

Namens de gemeente Ubbergen merkte wethouder Barber op dat 1944 weliswaar ver achter ons ligt, maar dat het goed is dat we allemaal nog steeds leren over wat er toen is voorgevallen en daardoor ook weten dat dit nooit meer moet gebeuren.

Ook burgemeester Steins van Kranenburg was uitgenodigd. Hij memoreerde dat zijn gemeente evenzeer bevrijd werd van een dictatoriaal regime en dat het onze plicht is alert te zijn (zie Syrië) op ontwikkelingen, die veel slachtoffers tot gevolg hebben.

De herdenking, gericht op de jeugd, was onder het motto Goede buren, goede vrienden, georganiseerd door de Stichting Reünie Paratroopers uit Beek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter.

VREDE is maar een woord al zo vaak gehoord nog steeds is er oorlog en geweld waarbij een mensenleven niet meer telt.

wpDiscuz