Voedselbank Groesbeek opent extra uitgiftepunt

Met ingang van oktober 2013 opent de Voedselbank Groesbeek en omstreken een tweede uitgiftepunt in Malden. De inwoners van de gemeente Heumen die in aanmerking komen voor een voedselpakket hoeven dan niet meer naar Groesbeek te reizen om hun voedselpakket op te halen.

Meer dan 40 huishoudens

De Voedselbank Groesbeek en omstreken is in september 2012 gestart met uitgifte van voedselpakketten aan zes huishoudens. Dit groeide naar 22 in december 2012. Inmiddels maken meer van veertig huishoudens gebruik van de voedselhulp. Ook inwoners uit de gemeente Heumen worden geholpen, want die gemeente behoort ook tot het werkgebied van deze voedselbank.

Stijging in de gemeente Heumen

Omdat het aantal huishoudens dat voedselhulp krijgt uit de gemeente Heumen langzaam stijgt, opent de Voedselbank een extra uitgiftepunt in Malden. De inwoners kunnen dan dichterbij hun pakket ophalen. Dit extra uitgiftepunt is mogelijk dankzij de steun van de protestantse kerk in de gemeente Heumen.

Voedselhulp aanvragen

Een aanvraag voor voedselhulp kan alleen worden ingediend door een hulpverlenende instelling. Het NIM maatschappelijk werk helpt inwoners van de gemeenten Heumen bij het indienen van een aanvraag. Woont u in de gemeente Heumen en denkt u in aanmerking te komen voor voedselhulp? Belt u dan met het NIM maatschappelijk werk voor een afspraak (tel. 024-3232751).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Website Voedselbank Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter.

KAN DE GEMEENTE deze mensen niet helpen.door ze voor een betaalt bedrag aan boodschapen te laten kopen.als ik zie wat de wijnfeesten aan steun krijgen schandalig.dat kan wel.ik zou de mensen niet graag tellen die uit schaamte zich niet laten zien.bij een voedselbank en die mark rutten en samson en hun vriendjes binnen de politiek zijn hier ook de schuld van.voor de wijn boeren hebben ze het ook.als ze om steun vragen.geef mijn portie maar aan fikie .

Realist

@ De nachtboswachter: de subsidie aan de wijnfeesten is inderdaad pervers te noemen in deze tijd waarin op zoveel elementaire zaken wordt gekort. Ik ken echter ook voorbeelden van mensen die klagen over geldgebrek voor boodschappen die echter wel elke week de kar volgooien met alcohol en rookwaar. Dus of het verstandig om eenieder geld in het handje te geven waag ik te betwijfelen.

de.nachtboswachter.

REALIST men kan de bonnetjes daar op controleren.

kloeke

wijnfeeste., centrumplan, rondweg, geld voor onderzoeken, te veel ambtenaren op het gemeentehuis, inspecteurs enz enz dat groesbeek gooit geld over de balk! Kan je best een deeltje voor deze en andere mensen gebruiken…

Ps je leest trouwens bijna niets over de wijfeesten?

pietjepuk

Ik vind het een goed iets de voedselbank,
Maar ken een gezin,loopt bij de voedselbank,rijd auto,loopt er altijd bij om door een ringetje te halen,in huis alles toppie
Dan vraag ik mijn zelf wel eens af,hebben die nu echt de voedselbank nodig,?????????
Kunnen ze dat pakket niet beter aan diegene geven die het wel hard nodig hebben

www.hanspeters.eu
Ik ben destijds bezig geweest met de opzet van een voedselbank. Ik heb diverse malen de gemeente gevraagd om geld zodat je een voedselbank kan runnen, om adressen zodat je weet wie de cliënten zijn. Antwoorden geld krijg je niet cliënten kunnen bij hun bijstandsconsulent terecht, adressen krijg je niet ivm privacy, Nu is dit laatste wel een beetje lastig, maar de gemeente wilde nergens aan mee werken, ook niet informeren. Gelukkig kwam op een gegeven moment Peter Maas op mijn pad en die heeft mijn ideeën handen voeten gegeven. Ze hebben geld voor de aanschaf van een bus gekregen… Lees meer »
henk h
ach en wie moet dan die 34 jfk straaljagers betalen, en tja de koning heeft een nep mantel gedragen, en onze grieken hoe krijgen die dan de poen.Nee een voedselbank is niet belangrijk, er komen alleen maar meer werkeloze bij dus op den duur zullen er nog meer mensen gebruik moeten gaan maken van zo`n voedselbank. Schijnbaar hebben de heren in Den Haag en de bestuurders in Groesbeek andere doelen voor ogen. Tja en dat er soms mensen misbruik van de voedselbank maken is niet netjes maar van de 40 in Groesbeek zijn het er misschien wel 2 ( noem… Lees meer »
Kruimeltje

Een succes kent vele vaders.

wpDiscuz