[Foto’s] Nederlanders massaal naar Primark in Essen

Omdat er in de buurt van Groesbeek nog geen is, in Nijmegen komt er in 2014 een, reizen Groesbekers naar Essen in Duitsland om bij modeketen Primark inkopen te doen.


Primark Essen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Nu, in de herfstvakantie, is het daar in de winkel die lage prijzen hanteert alleen Nederlands wat er wordt gesproken. Uit diverse provincies hoor je dan ook de daarbij horende dialecten. Er zijn ook Groesbekers in de Primark te vinden. In de hele stad zie je mensen die met vele papieren zakken van een en dezelfde winkel lopen.

Menigmaal komen moeders met hun dochter naar buiten omdat het voor een van de twee teveel is geworden. Het is dan ook behoorlijk warm in de zes verdiepingen tellende winkel waar duizenden mensen, meestal van het vrouwelijk geslacht, hun koopjes verzamelen in grote inkooptassen op wieltjes.

Bij de uitgang zie je alleen maar lachende mensen die hun tassen naar de auto slepen. Daarna gaan zij iets eten en drinken om vervolgens vaak voor een tweede maal terug te keren naar de winkel. Daar neuzen zij nog enkele uurtjes rond. Het lijkt of de kerst- en sinterklaasinkopen nu al gedaan worden. Iedereen is daar even tevreden in deze crisistijd, zo vlak voor de donkere maanden.

Primark Essen heeft een vloeroppervlakte van plusminus 14.500 m2. Nederlanders vinden ook steeds vaker hun weg naar het Duitse dorp Kranenburg. Daar kunnen onze landgenoten niet alleen terecht voor goedkopere boodschappen, maar ook voor goedkope benzine, drank en tabak.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
tinus

ja echt he?! Die lui hebben ook een echte nederlandse kop

degroesbeek.nl zit zeker krap bij kas, wat een commercieel k#t bericht

Hans

“Buiten de vele Nederlanders zijn er ook Groesbekers in de Primark te vinden.” Vanaf wanneer is Groesbeek geen deel meer van nederland, heb ik er iets gemist???

willeke

PRIMARK winkelketen is goedkoop het textielwerk word ook in thailand en china gemaakt door kinderarbeid dus ook goedkoop inkopen.

Ondernemer

Mooi stukje hierboven 🙁

Gaan we hier nu ook al reclame maken om inwoners naar buiten het dorp te sturen!!!

Leuk dat Piet foto’s maakt, overgens worden deze steeds beter, top, maar laat dit soort informatie achterwegen.

We zijn ons dorp aardig aan het opknappen en ziet er steeds beter uit. laten we dan ook trots zijn en vooral de eigen ondernemer de omzet gunnen.

Kinderarbeid !

Hoe het kan dat Primark lage prijzen heeft……zie:
http://plazilla.com/primark-kinderarbeid-en-uitverkoop

primark lover

Dit stuk is duidelijk geschreven door iemand die:

A: Geen gevoel voor mode heeft, de primark is er niet voor “crisistijden”. Het is anno 2013 een keten geworden voor modemeisjes en wordt vergeleken met H&M en niet met de Zeeman. Lees menig modeblog en daar worden Chanel tassen in een adem genoemd met een primark sjaals.

B: Nog nooit in de primark is geweest, want ze hebben daar tassen met wieltjes.

Voortaan even goed op onderzoek uit dus.

primark lover

*GEEN tassen met wieltjes.

de nachtboswachter

PRIMARK laat de kleding ook maken in thailand china japan vaak ook nog door kinderen. vandaar het ook goedkoop kan.daarbij duitsland staat er momenteel ook beter voor en heel veel huishouderlijke spullen zijn er goedkoop.benzine tabak drank en de wijn ook.

jantje.

Wat een onzin dit RECLAME artikel over een winkel 105 kilometer hier vandaan…en die halve tank benzine die je kwijt bent krijg zeker ook vergoed bij die winkel…tjonge jonge hier wordt ik moei van…ik ken nie meer,moeimakers…hahaha..
http://www.youtube.com/watch?v=aJ4b7G3azss

de nachtboswachter

JANTJE ze zijn wel de hele dag op de been geweest en die braadworsten lusten die Hollanders wel.

De Kuier.

Dus redactie, GEEN RECLAME MAKEN voor wat dan ook!

blaag

PRIMARK winkelketen is goedkoop het textielwerk word ook in thailand en china gemaakt door kinderarbeid dus ook goedkoop inkopen.
willeke als je iets neerpent kijk dan ook ff of het klopt.
in thailand is GEEN kinderarbeid dit is daar ten strengste verboden.
je zult bedoelen india nepal bangladesch en china
de supergoedkopen landen waar zeer veel kleding gemaakt wordt.
ook voor sommige zeer bekende merken maar daar moet men over zwijgen……………

echte stekkenberger

Dit heeft niets, maar dan ook totaal niets met Groesbeek te maken .

jeuh

En de beheerders bepalen nog altijd zelf wat ze met hun site doen.

ene bruukse

BESTE MENSEN HET IS GEEN RECLAME ZE DOELEN ER ALLEEN MAAR OP DAT VELLE EN ZEER VELE GROESBEEKERS MASSAAL DAAR GAAN INKOPEN EN HET KLOPT WANT IK HOOR NIKS ANDERS OM ME HEEN DIE IS ER OOK GEWEEST HAD DE AUTO ZO VOL JONGENS NIET ZO KINDERACHTIG

ijsbeer

“Bij de uitgang zie je alleen maar lachende mensen die hun tassen naar de auto slepen.” Tjonge, in Rusland en China kunnen ze nog wat leren van dit soort propaganda. Spullen kopen maakt gelukkig. Helaas is het geluk meestal van korte duur.

Herinnert iemand zich nog die brand onlangs in een kledingfabriek in Bangladesh waar de arbeiders opgesloten zaten en er vele op een vreselijke manier zijn omgekomen? Denk daar maar eens als je zo graag naar de primark wil. Want onder dat soort omstandigheden wordt deze kleding gemaakt.

Bruukse vojer

Het maakt niet uit waar, hoe of door wie het gemaakt word!! De gemiddelde consument kijkt naar de prijs, verdere info is niet van belang.

de nachtboswachter

IJSBEER VOLKOMEN gelijk en dan de omstandigheden waarin ze leven.ze worden gewoon uit gebuit.trouwens als je ondergoed koopt bij dit soort winkels.kom je ook bedrogen uit ik ken vrouwen die graag strings dragen en als het in de wasmachine is gewassen.kan een olifant het aan trekken.

Groesbeker

@nachtboswachter; je vertoont behoorlijk veel papegaaiengedrag hier, alles wat andere typen neem je over met de punt op een andere plaats, beetje overbodig, net zoals je opmerking over vrouwen en strings, totaal onzinnig.

Ik vind dit ook geen geschikt artikel voor deze site, en zie ook als enige link het feit dat er Groesbekers naar toe gaan.
Plaats dan ook een artikel over een Turkse bazaar want daar gaan ook veel Groesbekers naar toe?
Laten we DeGroesbeek voor lokaal nieuws houden en niet voor reclame naar een of ander shopwalhalla in Duitsland.

de nachtboswachter

GROESBEKER er is niks onzinnigs bij ben gewoon goed op de hoogte van algemene maatschappelijke zaken en sport en nieuws.alleen het laatste ben ik met je eens.om het toch netjes af te sluiten.FIJN WEEKEND de groetjes.ook namens mijn papegaai LORRE.

wpDiscuz