Stapavond voor ouders in SwingCafé De Arend Wijchen

In het kader van ‘Alcoholopvoeding Durf Nu!’ nodigen Sterrebosch / SwingCafé De Arend, IrisZorg, GGD en de gemeente Wijchen u van harte uit voor een stapavond voor ouders van 12 t/m 17 jarigen. Leuk, informatief en kosteloos.

Op 1 januari 2014 gaat de leeftijd voor verkoop van alcohol aan jongeren van 16 naar 18 jaar. Dat is een grote verandering die het nodige vraagt van iedereen, zeker ook van de ouders. Deze avond kan de ouders daarin handvatten bieden. Als ouders er samen met de ouders van de vrienden/vriendinnen van hun kind heen gaan is dat meteen een mooie gelegenheid om ideeën, ervaringen en vragen rondom het uitgaan en het alcoholgebruik uit te wisselen met elkaar.

In het afgelopen jaar hebben vele ouders al een kijkje genomen in andere uitgaansgelegenheden in de regio op soortgelijke avonden. Een ouder van toen: “Die verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo’n uitgaansavond van mijn dochter. Het was ook fijn dat ik met andere ouders kon uitwisselen hoe je thuis omgaat met het wel of niet alcoholdrinken van je kind. Dit zou voor elke ouder leuk en goed zijn”.

Ouders die nu mee gaan ‘stappen’ krijgen op een interactieve manier informatie van verschillende organisaties (horeca, arts, politie, jongerenwerk, GGD, IrisZorg) over allerlei zaken die met jongeren en uitgaan te maken hebben. Ze zien SwingCafé De Arend van binnen en krijgen een beeld van hoe het uitgaan daar is.

De avond is op woensdag 27 november 2013, van 19.15 tot 22.30 uur in SwingCafé De Arend, onderdeel van Sterrebosch Wijchen aan de Kasteellaan 6.

Aanmelden

Meer informatie via de site www.durfnu.info. Aanmelden kan daar via de button ‘inschrijven stapavond ouders’ (klik voor directe link), of telefonisch bij IrisZorg via 088-6062605. Aanmelden kan tot en met 19 november, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Deelname is gratis. Het volledige programma krijgt men na aanmelding per email toegestuurd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

PROJECT is gewoon in de praktijk zinloos als drank moeilijk te krijgen is word de spanning er aan te komen voor de jeugd een avontuur vol spanning en het aantal diefstallen zal toe nemen in supermarkten en van het een komt het ander.

knilles

Ongelooflijk.

wpDiscuz