[Foto’s/Update] Zorgen over parkeerplaats Kerstendal

Inwoners van Berg en Dal vinden de parkeerplaats achter gemeenschapshuis Kerstendal onveilig.

Parkeerplaats_Kerstendal_dec2013_DGB
Parkeerplaats Kerstendal met op de achtergrond de begraafplaats (midden), daar is ook de “ingang” van deze parkeergelegenheid. Het gebouw van Kerstendal staat op de achtergrond rechts. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Dit blijkt uit reacties naar aanleiding van het project “Herinrichting Hamersveld”, dat donderdagavond in de gemeenteraad wordt behandeld.

Diverse partijen willen extra parkeerplaatsen in het verlengde van de Kerstendalseweg. Zij vinden de parkeergelegenheid rondom de Titus Brandsmaschool en Kerstendal op dit moment ontoereikend en onveilig. Fietsende en lopende kinderen zigzaggen door het gebrek aan ruimte tussen rijdende en geparkeerde auto’s door.

Parkeerplaats_Kerstendal_dec2013_DGB2
Parkeerplaats vanaf de “ingang”. Op de achtergrond de Titus Brandsmaschool. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De nieuw aan te leggen 12 parkeerplaatsen zouden een meer dan gewenste aanvulling zijn, maar volgens brieven acht het college dit niet haalbaar. De kans is namelijk aanwezig dat enkele buurtbewoners gaan protesteren. “Het kan toch niet zo zijn dat bezwaren van één of enkele bewoners opweegt tegen het recht van de ouders van de school, de bezoekers van Kerstendal, begraafplaats of Romeinse waterwerken, op het verkrijgen van voldoende en veilige parkeergelegenheid”, stellen de partijen.

Parkeerplaats_Kerstendal_dec2013_DGB3
Andere hoek. Aan de “linkerkant” (buiten de foto) de school, rechts op de achtergrond de begraafplaats. Verder is er vooral bos. De parkeerplaats ligt daarmee erg afgelegen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Het grootste probleem is de veiligheid van de afgelegen parkeerplaats achter Kerstendal, één van de parkeergelegenheden waar men gebruik van moet maken. Monique Frentrop, directeur van basisschool Titus Brandsma, laat in een brief aan het college weten dat er “gevaarlijke en criminele dingen” gebeuren, ook overdag. Volgens haar worden auto’s opzettelijk beschadigd en een maand of twee geleden is er in een auto van een overblijfkracht ingebroken. Daarbij is ook een portemonnee gestolen. Begin december is zelfs een auto van een overblijfkracht gestolen. Ook zou er ‘s avonds en ‘s nachts gedeald worden.

De Groesbeekse raad wordt donderdag gevraagd om een krediet van € 1.533.000 beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project. Als de raad akkoord gaat kan de aannemer in april/mei 2014 starten.

Update 19-12-2013, 23:25 uur
Wethouder Theo Giesbers heeft alsnog ingestemd met de aanleg van 12 “landschappelijk ingepaste” parkeerplaatsen bij een weiland nabij Kerstendal. Dit houdt in dat de natuur zo min mogelijk geweld wordt aangedaan. De onderhandelingen voor de aankoop van de benodigde gronden worden nu gestart en daarna volgt er een bestemmingsplanwijziging voor de aanleg.

Het krediet van 1,5 miljoen voor de herinrichting is donderdagavond ook toegekend. Er volgt in februari 2014 nog een apart projectvoorstel voor het voorterrein van Kerstendal. Men wil bij het huidige pad naar Kerstendal toe, een soort dorpsplein creëren.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

JA veel parkeer plaatsen zijn niet pluis

Maar deze echt niet. Zelfs op klaarlichte dag kun je daar je auto niet neerzetten!

wpDiscuz