Hamersveld: Berg en Dallers kiezen zelf kleur straatstenen

Dit voorjaar staat de uitvoering van de herinrichting van het plan Hamersveld in Berg en Dal op het programma.


Een gedeelte van het gebied rond het Hamersveld. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Alle bestrating en asfaltverhardingen binnen de plangrenzen in de Kerstendalseweg, Putterweg, Vinkweg, Patrijsweg, Watertorenweg, Leeuwerikweg, Bisschop Hamerlaan, Kastanjelaan en Uilenputweg zullen opgebroken en vervangen worden.

De gemeenteraad heeft besloten om zowel in de rijbaan als in het trottoir betonstraatstenen aan te leggen. Samen met de Dorpsraad Berg en Dal legt de gemeente de bewoners nu de keuze voor de kleurstelling voor. In wijkcentrum Kerstendal zijn voorbeelden opgehangen en kunnen de bewoners hun voorkeur aangeven op een formulier.

Tot en met 9 februari kunt u daar terecht. Daarna zal bekeken worden waarvoor de meerderheid zich heeft uitgesproken en deze kleuren stenen zullen in het plan worden toegevoegd. De Dorpsraad en de gemeente roepen de bewoners daarom ook op hun voorkeur aan te geven.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ben.Helder

Goh wat aardig van de Gemeente Groesbeek! Mogen de inwoners echt meebeslissen welke kleur straatstenen zij wensen. Het lijkt wel op een cultuuromslag in het orthodox denken.
Wellicht mogen inwoners van Groesbeek in de nabije toekomst ook ergens iets van vinden zonder eerst een grote ondernemer te zijn.

ene Bruukse

en wij hier in de bruuk krijgen het afdankertje van de dorpstraat is niks mis mee maar waarom mogen wij ook niet kiezen beetje kinderachtig wat ik nu schrijf maar wat in berg en dal gebeurt ook.Ze maken het steeds spannender daar op dat gemeentehuisje. groetjes ene bruukse

stekkenberger

ene bruukse Jij weet niet wat die stenen kosten die in de bruuk gelegd worden,dat zijn geen afdankertjes,dat zijn hele dure stenen,ga ze maar is kopen dan schrik je.

de nachtboswachter.

het zijn maar stenen

piet

Het zijn maar stenen,dat is zo,maar hier begint het mee
Brg en dal toch een streepje voor????

stekkenberger

Als ze deze stenen niet zouden gebruiken,en ze nieuwe stenen zouden bestellen,dan krijg je het gezeik weer van, ze hadden die stenen uit het dorp moeten gebruiken dat is goedkoper,met andere woorden het is toch nooit goed.

stekkenberger

Het zijn maar stenen klopt ,maar het zijn ook duizenden euro’s die ze kunnen besparen en ergens anders voor uit kunnen geven.

ikke

Jullie lezen niet,dit artikel gaat erover,dat ze in berg en dal de kleur van klinkers uit mogen kiezen,en in groesbeek hebben we niks te kiezen,daar word voor ons gekozen
En dat die stenen die ze nu in de bruuk aan het leggen zijn ut het terp komen niks mis mee,prima
Maar die berg en dalse hebben toch een stripke vuuur

wpDiscuz