“Extra parkeerplaatsen Berg en Dal niet noodzakelijk”

De 12 extra parkeerplaatsen aan het einde van de Kerstendalseweg zijn niet noodzakelijk. Dit stellen bewoners van de nabij gelegen Nachtegaalweg.

Kerstendalseweg_parkeer_nieuw_DGB
Het weiland waar de nieuwe parkeerplaatsen moeten komen. Links de weg naar de “onveilige” parkeerplaats achter Kerstendal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

12 extra parkeerplaatsen Kerstendalseweg

Het college stemde in december in met de aanleg van 12 extra parkeerplaatsen. Volgens de Titus Brandsmaschool, gemeenschapshuis Kerstendal en de Dorpsraad Berg en Dal zou de aanleg van 12 parkeerplaatsen een meer dan gewenste aanvulling zijn. Bewoners van de Nachtegaalweg zijn van mening dat het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen geen goede oplossing is.

“Nieuwe parkeerplaatsen zorgen niet voor veiligheid”

De nieuwe parkeerplaatsen liggen relatief “ver” van de school af, bijna net zo ver als de huidige parkeerplek achter Kerstendal. Ouders willen altijd tijdwinst boeken en zullen daarom nog steeds voor de school parkeren. De parkeerplaatsen achter Kerstendal, die dan nog steeds in gebruik zullen zijn, zorgen ook voor het nodige verkeer. Kinderen moeten in de nieuwe situatie dus nog steeds tussen de auto’s door lopen.

Patrijsweg_Titus_Brandsma_parkeerdiscussie_DGB
De Patrijsweg, met links de basisschool. Voor en na schooltijd staat deze kleine straat vol met auto’s. Kinderen zigzaggen tussen rijdende en geparkeerde auto’s. Rechts de parkeervakken die bedoeld zijn voor omwonenden (huizen rechts staan niet op de foto). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Inbraak en dealen op parkeerterrein Kerstendal

Het grootste probleem is de veiligheid van de afgelegen parkeerplaats achter Kerstendal. DeGroesbeek.nl publiceerde daar in december nog over. Oplossing: het plaatsen van camera’s. Dit moet altijd in overleg met justitie. Wethouder Theo Giesbers gaf al aan dat er veel moet gebeuren wil justitie daar mee akkoord gaan. De bezwaarmakers zijn in ieder geval van mening dat een nieuwe parkeerplaats niet helpt. Dit terrein is ook ontrokken aan direct buurttoezicht, waardoor er mogelijk zelfs een nieuwe, onveilige, parkeerplaats gecreĆ«erd wordt.

Parkeerplaatsen “Herinrichting Hamersveld” voldoen aan eisen

“Met de herinrichting van het Hamersveld zullen er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar komen, daar zijn geen extra parkeerplaatsen voor nodig”, schrijven bezwaarmakers. Zij willen met de partijen in gesprek gaan om tot een gezamenlijk standpunt te komen. De bewoners zijn enthousiast over het nieuwe project in Berg en Dal, maar vinden een extra parkeerterrein niet noodzakelijk.

Nachtegaalweg_Berg_en_Dal_DGB
Bewoners Nachtegaalweg vinden een nieuwe parkeerplaats niet noodzakelijk. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Mooi, dan kunnen de 6 toegezegde parkeerplaatsen in De Lievensweg er wel komen.En wel zo snel mogelijk!

de nachtboswachter.

HELEMAAL eens met KUIER we konden laats de auto echt niet kwijt.

Theo

je hebt helemaal geen auto willie pik

berg en dal

Nee tuurlijk vinden zij dat niet noodzakelijk,deze bewoners hebben alle een garage en twee parkeerplaatsen bij hun huis.
Maar op bepaalde dagen als er iets te doen is in kerstendal kunnen de bewoners van kerstendalseweg drie keer rondjes rijden of de auto op de stoep zetten ,wat niet is toegestaan .
Die parkeerplaatsen zijn er na mijn mening wel noodzakelijk.

Kruimeltje

@nachtboswachter, mag jij het bos wel verlaten?

wpDiscuz