[Upd] Kranenburg akkoord met windmolens Reichswald

De website die in het leven is geroepen voor burgers die tegen de komst van windmolens in het Reichswald zijn, roept hen op om donderdag naar de raadsvergadering in Kranenburg te komen. Dan staat het onderwerp op de agenda.

Flyer_actie_windmolens_Reichswald_DGB
Flyer actiegroep windmolens Reichswald. Klik op het plaatje voor een groter formaat!

DeGroesbeek.nl publiceerde, naar aanleiding van een artikel in de Duitse krant, in oktober 2012 nog over de plannen om een windmolenpark in het Reichswald aan te leggen. Het zou in eerste instantie gaan om 15 tot 23 windturbines tussen Kranenburg en Goch, langs de Kartenspielerweg. Er zijn geruchten dat het aantal geplande windmolens wellicht gehalveerd wordt.

Deze windturbines, die zo`n 200 meter groot zijn, zullen een dominante plaats innemen aan de horizon en hoog boven het gebied uit tornen. Reden voor een groep burgers om een actiegroep in het leven te roepen. “Bossen vormen het eindstadium van natuurontwikkeling en zijn gebieden waar de natuur centraal staat. Daar passen geen windturbines in (…) De Nijmeegs-Kleefse stuwwal is een uniek overblijfsel uit de ijstijd. Het omvat het enige hoefijzervormige tongbekken in Nederland dat in één blikveld te overzien is. Dit landschap heeft mede daarom voor mensen een grote belevingswaarde en vormt de basis voor het toerisme in de streek. De geplande windturbines van 200 m hoogte zullen een enorme inbreuk betekenen op dit landschap”, legt de groep uit.

Komende donderdag vindt in het gemeentehuis van Kranenburg een openbare raadsvergadering plaats. Daarin komt een voorstel op de agenda om het bestemmingsplan te wijziging van het gebied rond de Kartenspielerweg, zodat daar op termijn een windturbinepark kan worden aangelegd. “Dit is een belangrijke kans om onze stem te laten horen”, schrijft de actiegroep.

Inwoners die tegen de komst van zo`n windmolenpark zijn worden opgeroepen om naar de openbare raadsvergadering in Kranenburg te gaan. Hieronder volgen de gegevens:

Datum, tijd: donderdag 23 jan, 18:00 uur
Adres: Klever Strasse 4, 47559 Kranenburg

Meer info op www.tegenwindreichswald.eu. De site is zowel in het Nederlands als in het Duits te bekijken.

Update 23-01-2014, 21:15 uur
De raad in Kranenburg is donderdagavond ondanks de bezwaren akkoord gegaan met het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen. Er was een ruime meerderheid voor deze plannen. Nu kan er in het Reichswald een windmolenpark worden gerealiseerd. Deze grote windmolens zullen ook vanuit Groesbeek te zien zijn.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website actiegroep

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 35 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Lieve mensen,

Lees dit (http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/01/klimaatdebat-tweede-kamer-een-orgie-van-parlementair-bla-bla-bla-en-wensdenken) nou eens en kom dan tot het oordeel dat die molens helemaal niets verbeteren. Volg sowieso Hans Labohm!

www.hanspeters.eu

In het Reichswald zijn ook zeldzame uilen en vleermuizenpopulaties een van de redenen waar door Kranenburg in ieder geval niet direct voor is. Ik heb het daar pas nog over gehad met raadslieden uit die plaats en met burgemeister. Ik zal in ieder geval ook tegen zijn succes actiegroep

Anne

Dat dit soort plannen, welk doel ze dan ook dienen, überhaupt mag, om er maar eens een Germanisme tegenaan te gooien.

Die hoogte, dat is toch ronduit bizar, op zo’n plek, een ruhegebiet, met de rust is het dan zeker gedaan, die dingen maken een enorm lawaai.

Daarbij deze wijze van energie winnen is nog nooit kostendekkend geweest.

de nachtboswachter.

GEWOON laten zoals het is ANDERS zet ze maar aan de brandenburger TOR neer

Kruimeltje

Duurzaam is prima maar Nimby 🙂

Hubert

@Hans Peters: Ik weet niet welke vragen je aan burgemeester Steins gesteld hebt, maar hij vertelt niet graag zelf over deze plannen. Maar heer Steins is voorstander. En niet alleen dat, het energiebedrijf dat dit windpark moet gaan exploiteren heet EVK en heeft een website met daarop bijvoorbeeld de namen van de directie:
http://www.ev-kranenburg.de/die-evk/geschaeftsleitung/
En wie is de voorzitter van het energiebedrijf? Juist! Burgemeester Steins zelf! Hij heeft er eigenbelang bij.

www.hanspeters.eu

Hubert wat ik er met hem over besproken heb blijft onder hem en mij. Maar indien ik zo jou inbreng zie, geef ik jou gewoon gelijk en dat zal je dan ook wel hebben. Schijnbaar praat ie met 2 gezichten.

belefante

Mooi in Groesbeek neer zetten op de stekkenberg

de nachtboswachter.

HANS doe eens niet zo Geheim zinnig en zeg gewoon wat ie zij we leven niet meer in 44.

Hubert

@Hans Peters: Joachim Janssen is ook voorstander van het windpark. Ik weet niet wat ze jou op de mouw gespeld hebben.

Lees de Rheinische Post online:
http://www.rp-online.de/nrw/staedte/kleve/cdu-kranenburg-ist-fuer-buergerwindpark-aid-1.3795243

en lees het nieuws hier en bekijk de film:
http://gegenwindreichswald.eu/nieuws.html

www.hanspeters.eu
Hubert, Joachim en Gunther heb ik gesproken op 9 december en als ik jouw berichten zo lees, dan val ik van de ene verbazing in de andere. Maar ik spreek de heren over een totaal ander thema ergens in April weer. Ik ben in ieder geval pontificaal tegenstander van die hoge windmolenmonsters in het Reichswald. Gunther heb ik ook nog even hierover aangesproken op de nieuwjaarsreceptie hier. Ik begin nu ook te twijfelen over het thema Altena Hettsteeg en hoe of dat hierin gestaan wordt aan de andere kant. Maar in ieder geval bedankt voor deze info. Ik heb ook… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Je kan me ook gewoon mailen Hubert als je dat wil je zet gewoon info en een @ voor mijn http://www.adres. Ik vind het zo verschrikkelijk zonde dat ik morgen niet kan, maar ik kan agenda niet verzetten, Als je wel gaat wil je dan per mail een verslagje sturen?

Hubert
Hubert
www.hanspeters.eu

Tjonge, Jonge, jonge het moest niet mogen

Iris Roselie
Hubert

Het wordt tijd voor de Groesbeekse en Gennepse politiek om in actie te komen tegen deze idiote plannen.

stom

Actie ondernemen? Hahaha, het staat op Duitse grond en 1 tegenstem terwijl er 100 mensen staan is al een dikke middelvinger. Die molens komen er.

belefante

Ook de natuur past zichzelf aan niks aan de hand is weer extra werk naar een maand zie je ze ook niet staan last toch waaien

wpDiscuz