Ponyspel voor kinderen met ‘speciale’ leerbehoeften

Bij pensionstal De Flierenberg in Berg en Dal wordt een “ponyspelgroep” opgericht. Deze nieuwe ponyspelgroep is een leuke naschoolse activiteit en voornamelijk bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met ‘speciale’ leerbehoeften, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het aangaan van sociale contacten en het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Ontwikkelingstaken

Dit zijn bijvoorbeeld ‘ontwikkelingstaken’ die belangrijk zijn voor een kind in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen met ‘speciale’ leerbehoeften is het zelfstandig aangaan van deze taken niet altijd vanzelfsprekend. En daarnaast is het voor kinderen die willen kennismaken met het paardrijden en alles wat erbij komt kijken, maar (nog) niet naar een manege willen of waarbij men gezien de speciale leerbehoeften geen geschikte manege kan vinden.

Wat doen we?

Er wordt in een groepje van maximaal 4 kinderen gewerkt en altijd met 1 a 2 pony’s. Activiteiten zijn doorgaans: paarden verzorgen, spelletjes met het paard in de bak, voltige (gym) op het paard of lekker op het paard in het bos rijden. Er wordt altijd weer afgesloten met naverzorgen en afscheid nemen. Alle activiteiten worden ingezet met als doel de ontwikkelingstaken van kinderen in de basisschoolleeftijd te stimuleren.

We werken in blokken van 10 ponyspellen met verschillende leerzame thema’s. Één ponyspel duurt 1,5 uur. Na dit blok kan besloten worden te stoppen of door te gaan. Misschien wilt uw kind daarna wel daadwerkelijke paardrijlessen volgen of misschien te kiezen voor een intensievere vorm van begeleiding zoals de groepsbegeleiding of individuele pedagogische begeleiding.

U bent overigens vrij tussen de blokken door aan te melden of tussendoor over te stappen of op te zeggen (rekening houdend met de opzegtermijn).

Info

Ponyspel wordt gegeven op de woensdagmiddag en de zaterdag bij De Flierenberg in Berg en Dal. Afhankelijk van uw voorkeuren, de leeftijd en de aanmeldingen wordt uw kind in een geschikte ponyspelgroep geplaatst. De kosten van het wekelijks volgen van het ponyspel kost € 75,00 per maand. Om de week is ook mogelijk, de kosten bedragen dan €37,50.

Door wie?

EquiSpecial biedt pedagogische begeleiding aan kinderen met ‘speciale’ leerbehoeften en hun ouders. Dat wordt onder andere gedaan doormiddel van het paard en zijn natuurlijke omgeving. Ook worden er ‘aangepaste’ paardrijlessen gegeven aan deze doelgroep. Plezier, spel, ontspanning en durven ervaren staan tijdens deze zelfontwikkeling voorop!

Uitproberen? Dit is mogelijk op woensdagmiddag 26 februari 2014 van 14:30 tot 16:00. Vooraf aanmelden via [email protected] of 06-30074866.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

HEEL belangrijk voor deze doelgroep. Vraag mijn wel of een gezin met een bijstand of minimum uitkering dit bedrag kan betalen of dat ze een beroep kunnen doen bij de plaatselijke gemeente.

stom

Ik vind nachtboswachter heeft gelijk ieder kind waar ouders in de bijstand zijn,en die dit graag willen doen, moet toch een oplossing voor zijn?

bellefante

Met dat geld van de keizerlijn kun je veel van deze Kinderen helpen

de nachtboswachter

bellefante helemaal met je eens en stom ik hoop ook dat de gemeente bijspringt voor deze gezinnen en voor deze kinderen is dit heel belangrijk in hun ontwikkeling.

bellefante

Het zal je kind maar zijn

wpDiscuz