Vordering in plannen windmolenpark Reichswald

De plannen om in het Reichswald een windmolenpark aan te leggen beginnen steeds serieuzere vormen aan te nemen.

Bestemmingsgebied_Windmolenpark_Reichswald
Bestemmingsgebied Windmolenpark Reichswald. Het “getroffen gebied” staat in het groen.

Donderdagavond was de openbare raadsvergadering in Kranenburg. Met 1 stem tegen, 3 onthoudingen en 25 stemmen vóór is het voorstel van de commissie door de raad van Kranenburg aangenomen. Kranenburg gaat aanvragen om aan de Kartenspielerweg een strook van 5 km lang, 400 m breed te mogen bebouwen zodat hier een windturbinepark kan aangelegd worden van 15-20 turbines van 200 m hoog. Voordat de bouw daadwerkelijk begint zal er eerst nog een jaren durend onderzoek plaatsvinden.

De raad in Kranenburg is eind januari al akkoord gegaan met het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen. Er was een ruime meerderheid voor deze plannen, ondanks de aanwezigheid van tientallen Nederlanders in de zaal. Deze grote windmolens zullen ook vanuit Groesbeek te zien zijn en dat zorgt voor de nodige ophef. Kranenburg lijkt zich hier echter niets van aan te trekken. Het is ook bekend dat Nederland weinig tegen de plannen kan doen.

Kijk voor meer beeldmateriaal op de site www.tegenwindreichswald.nl. De actiegroep is ook op Twitter en Facebook te vinden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frederik

Wanneer komen de geallieerden weer om ons te bevrijden?

de nachtboswachter

MAAK er maar een lied over. AAN de grens van het windmolenpark daar ligt Groesbeek hoor je het ruizen der molens.

bellefante

Niet meer tanken en boodschappen doen in Duitsland

boze bewoner
Dit is niet iets om luchthartig over te doen: De nederlandse omliggende omgeving zijn zich totaal onbewust van de gevolgen van een windpark wat op een 95 meter hoog gebied komen te staan met masten van 250 meter hoog. Het is niet alleen de vernietiging van een steeds schaarser wordend natuur gebied maar ook de gevolgen die voor de nederlandse toeristen industrie verstekend kunnen zijn. Nederland moet dus haast maken met de europees verplichte Milieu Effect Rapportage. Een eenmaal verloren gebied blijft een verloren gebied. Burgemeester Steins heeft het onbewust zijn in zich dat hij gaat voor wederom de vernietiging… Lees meer »
Gerrie

Welke stappen neemt onze gemeente Groesbeek?

rosi

Laten wij precies hetzelfde doen aan onze kant.
Kunnen we een hoop mee besparen en dan mogen de buren naar onze molens kijken en luisteren

bellefante

Laat toch waaien

bellefante

Als ze er een maand staan weet je niet beter als je langs het spoor woont hoor je de trein ook niet meer wat een drukte over een windmolen

Ik heb begrepen dat in Dld de subsidie op windmolens fors wordt beperkt. En dat dus vele investeerders minder of niet meer geiïnteresseerd zijn. Weet iemand of dat ook voor dit park geldt?

de nachtboswachter
BOZE BEWONER heeft wel gelijk zelfs denk ik er ook niet meer zo moeilijk over.ik ben ook tegen de bomenkap maar op een bepaald moment houd het ook op mensen zijn te veel met deze consumptie maatschappij bezig en hebben geen zin meer om te strijden ook voor het naar geslacht. Ze doen wat ze willen straks willen ze strijden als ze in de gaten krijgen dat je bepaalde uren per dag niet buiten mag zijn.EN zo begon het een mooie dag waarop jij als baby werd geboren en iedereen was blij er werd feest gevierd want er was een… Lees meer »
Fortuna007
Reageerbuisje

Als ik zo de kaart bekijk op deze site en op die van de link van hierboven van Fortuna007; dan denk ik eerder dat Milsbeek en Venzelderheide ertegenaan gaan kijken. Die moeten zich eerder zorgen gaan maken dan Groesbeek….

hent

alsof de duitsers zich druk maken over dat kleine stukje natuur wat zogenaamd ten onder gaat…

En toerisme?? zullen die paar terrasjes in groesbeek nu nog leger worden?

laat me niet lachen, dit is de toekomst of je wil of niet. Ik vind dat de duitsers tenminste vooruitstrevend zijn met hun zonnepanelen en windmolens!!

servie

als mensen nu eens eerst kijken en luisteren, en niet alles meteen aannemen van wat tegenstanders schrijven.
zullen ze een hele andere kijk op de zaak krijgen.
zal een paar voorbeelden geven.
de dichtstbijzijnde woning op Groesbeeks grondgebied ligt
op een 3 km afstand!!!.( ottersum en het ven zijn veel dichter bij).
torens van wel 250m hoog!!! de torens zijn 1/3 hoger dan de bestaande bebossing, gemiddeld dus 80m hoog.
dus niet meteen zo negatief zijn

hent

Ik vind dat ze alle nummers van de zogenaamde boswachter af moeten pakken, hem ergens in siberie in een bos moeten droppen ergens ver van beschaving, kan die altijd buiten zijn, van bomen genieten en boven al… Niet meer op internet lopen kwatsen

de nachtboswachter

NOU Hent dat gun ik nog geen hond.zo als natuur jou ook niks zegt dat blijkt wel uit je berichtgeving heb maar een nummer.Och groesbeek waar zijn we mee bezig.

wpDiscuz