Hennepkwekerijen in Millingen en Kekerdom ontmanteld

De politie heeft donderdag invallen gedaan in een bedrijfspand in Kekerdom (gemeente Ubbergen) en een grote schuur bij een woning in Millingen aan de Rijn. Bij beide invallen zijn hennepkwekerijen, met in totaal 1250 planten, aangetroffen en ontmanteld. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Hennepkwekerijen

De politie onderzocht de panden, van dezelfde eigenaar, naar aanleiding van diverse tips. In een bedrijfspand aan de Botsestraat in Kekerdom werd een kwekerij met een capaciteit van ongeveer 600 planten aangetroffen. Een deel was al geoogst en in de kwekerij trof de politie bij de inval nog ruim 260 planten aan. In Millingen a/d Rijn werd aan de Heerbaan in een grote schuur bij een woning een kwekerij met ongeveer 1.000 planten aangetroffen en ongeveer 2 kilo gedroogde hennep. Uit nader onderzoek is gebleken dat in beide panden al vaker hennep is geoogst.

In Millingen a/d Rijn is de hoofdverdachte en tevens de bewoner van de woning, een 54-jarige man, aangehouden. Ook een 35-jarige bewoner die aanwezig was op het terrein is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. Hij komt eveneens uit Millingen aan de Rijn. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Voor beide kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk naheffingen op. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Politie.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

WAS een mooi zak centje geweest is toch geen gebruik gemaakt van zal wel gebruik zijn gemaakt van onbemand dronens vliegtuigje ze zijn in de lucht en je hoort ze niet en zien alleen met goede verrekijker.

Zijn mooie dingen hé..die dronens !

knilles

Jaha, dronens.

de nachtboswachter

moesten verboden zijn kunnen zelfs in gezet worden bij militaire oorlogen voering we worden al genoeg bespied en afgeluisterd.

de nachtboswachter

WTF niet als je bespied word knilles je leeft zeker nog in de jaren 50 ze kunnen zelfs als je een mobiel hebt traceren waar je bent zelfs al heb je hem uit staan.

FM51

Het zijn geen dronens maar donuts

Homer Simpson

Mmmmmm ….donuts

Gekke willie pek

Willie, jij wordt echt steeds gekker. Ik hoop dat ze jou een keer je computer afnemen, dan stop je tenminste met al die onzin berichten hier.

hentje

Jammer was een aardig zakcentje

wpDiscuz