Overval Berg en Dal: 6 jaar geëist

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Arnhem gevangenisstraffen van zes jaar onvoorwaardelijk geëist tegen vier mannen die in november 2013 een echtpaar uit Berg en Dal in hun woning aan de Oude Kleefsebaan overvielen.


Zaterdag 9 november 2013 werd er door de ME onderzoek verricht in Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Bij de overval werden sieraden, bankpassen, geld, autosleutels en een auto buit gemaakt.

De vier mannen droegen gezichtsbedekkende kleding en belden op 8 november vorig jaar bij het echtpaar aan. Vervolgens drongen zij, met mes, wapens, tape en handschoenen, de woning binnen. Een 22-jarige en een 25-jarige man uit Nijmegen hielden het echtpaar beneden in bedwang. Beide slachtoffers werden onder schot gehouden en de vrouw werd daarnaast een mes op de keel gezet. De bewoner werd later gedwongen om geld uit een kluis en pincodes af te geven.

Een 25-jarige man uit Nijmegen en een 21-jarige man uit Amsterdam doorzochten de woning en hebben de buit klaargelegd. De 25-jarige man heeft de bewoners tot slot getaped. Hierna is het viertal in de auto van de bewoners weggevlucht, wat leidde tot een klopjacht in de omgeving van Berg en Dal en Groesbeek. De volgende ochtend ging de ME op zoek naar de wapens en buit.

Voor alle verdachten vindt de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar passend. Bij de strafeisen is rekening gehouden met de impact die het heeft gehad op de slachtoffers en de onrust die het veroorzaakt in de samenleving.

Het gewelddadige karakter van de overval werkt tevens strafverzwarend. De wapens waarmee het echtpaar onder schot werd gehouden waren nep, maar dat doet daar volgens de OvJ niets aan af. De twee 25-jarige mannen zijn onderzocht en worden verminderd toerekeningsvatbaar geacht door de deskundigen. Ook dit heeft meegespeeld bij de bepaling van de strafeis.

Uitspraak op 4 maart.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: OM.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Stelt niks voor de eis 6 jaar er gaat 6 keer 3 maanden af mocht de eis zo blijven maar er zal wel weer een jaar of 4 over blijven bij de uitspraak onder het mom van een moeilijken jeugd drankprobleem drugs maar deze mensen die dit overkomen is hebben een probleem voor de rest van hun leven als ze de bel horen moeten ze er aan denken en slapelozen nachten en nooit meer de oude zijn en dan het humaan systeem binnen onze gevangenissen uit gesloten de EB in Vught.

groesbeekse

nachtboswachter heeft gelijk ik hoop dat hun ook slapeloze nachten krijgen,en dat het hun eens overkomt.

Kruimeltje

@nachtboswachter, je moet de politiek in gaan.

wpDiscuz