Verbouwing binnenmuseum Orientalis gestart

Achter het hek van Museumpark Orientalis wordt hard gewerkt.

Museumpark_Orientalis_entree-DGB
Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dankzij hoofdsponsor Stichting Mi Corazon is De Koning Bouw gestart met de herinrichting van de zijvleugel van het Binnenmuseum. Stichting Mi Corazon richt zich op ideële doelen op onder andere het gebied van natuur en cultuur in Nederland.

Een verbouwing aan de theaterzaal en het kinderatelier was nodig. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de brandveiligheid, klimaatbeheersing en onderhoud. Wanden worden geschilderd en vloeren opgeknapt of vervangen. De theaterzaal wordt verbouwd tot een zaal voor lezingen en presentaties en het aangrenzende kinderatelier wordt aangepast tot een multifunctionele ruimte.

Aan de buitenkant van het Binnenmuseum verandert niets, maar de vernieuwde zijvleugel biedt de mogelijkheid de commerciële activiteiten uit te breiden. Nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur maakt het mogelijk om deze zalen te verhuren voor seminars en vergaderingen.

De Vrienden van Museumpark Orientalis hebben financieel bijgedragen voor een beamer en een scherm. Naast de verbouwing van deze zalen, zal het sanitair naar de maatstaven van de 21ste eeuw worden gebracht. En de Hoofdzaal wordt ook voorzien van een nieuw verflaag in een frisse kleurtint.

Het streven is om gelijktijdig met de opening op 29 maart de zijvleugel te hebben ingericht. “Wij zijn de stichting Mi Corazon erg dankbaar dat ze ons zo enthousiast helpt om het hoofdgebouw op te knappen. Dat was heel erg nodig. Nu we straks weer een mooie zaal ter beschikking hebben kunnen we meer doen met lezingen en workshops. Ook externe partije kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die wij kunnen bieden”, aldus Erna van de Ven, directeur van Orientalis.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
blaag

en toch weer geld in deze bodemloze put pfffffffff jammer

de nachtboswachter

Zal groesbeek er straks wel weer voor op draaien als het slecht gaat blaag heeft gelijk.

wpDiscuz