“Goed Gesprek” bij ‘t Spijker in Beek

Dit keer was het de beurt aan hotel–restaurant ’t Spijker in Beek om deelnemers aan een “prettig gesprek” te herbergen. Donderdag 27 februari kwamen 5 lokale ondernemers en 30 kandidaten bijeen in de panorama kamer van het hotel voor een persoonlijke ontmoeting.

Nieuw_Werk_Spijker_Beek-DGB

Tijdens dit “prettig gesprek” vertelden ondernemers en kandidaten elkaar over hun kwaliteiten, talenten en wensen. De focus ligt dan op wat er wel kan en er wordt niet gekeken naar problemen of onmogelijkheden. Een “prettig gesprek” was het ook deze bijeenkomst weer, zowel de aanwezige ondernemers als de kandidaten waren erg te spreken over deze persoonlijke aanpak. Met afspraken en matches gingen de ondernemers en de kandidaten de deur weer uit op donderdagmiddag.

Een vruchtbare bijeenkomst, dat is nog eens spijkers met koppen slaan! Lars Weijers van Weijers Eijkhout BV was enthousiast over de gedrevenheid die hij proefde bij de kandidaten. “Zeer gemotiveerde kandidaten had ik aan tafel zitten!“, vertelde hij. “Daar krijg ik als ondernemer ook veel energie van.”

Uitzendorganisatie Job-Expert ziet ook het enthousiasme van de kandidaten en raakt zelf ook geïnspireerd. “Op deze mensgerichte wijze leren wij nieuw lokaal talent kennen, en wát een talent hadden wij aan tafel! We zien voor alle kandidaten mogelijkheden binnen onze organisatie, ik heb ze dan ook meteen uitgenodigd voor een vervolggesprek bij ons op kantoor!”

Aanwezige ondernemers waren, van links naar rechts op de bovenstaande foto:

• Weijers Eijkhout, Lars Weijers
• Conferentieoord de Poort, Ben Wolters
• Job-expert, Marida de Boer en Susanne Mateman
• FacSkills/Kulturhus Beek, Anja Bekenkamp en Dolly Toonen
• Wijnhoeve de Colonjes, Freek Verhoeven

‘Nieuw werk’

‘Nieuw Werk’ is de vernieuwende werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Deze benadering verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ontmoeten, zien zij meer ván en ín elkaar. Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij de aanpak ‘Nieuw Werk’. Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

Resultaten 2013

Inmiddels is ook het jaaroverzicht verschenen van deze aanpak, met de volgende resultaten:

• 118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
• 51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
• 50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Ook meedoen?

Ondernemers die kennis willen maken met de aanpak, kunnen contact opnemen met de relatiemanagers van de MUG gemeente:

Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Tatjana Rodrigues (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06- 10991951
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077
Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter
Over een goed gesprek gesproken conferentieoord de poort aan de bieselsebaan konden wandelaars die naar een fikse wandeling of op de fiets altijd een kop koffie drinken maar nu de zaak goed loopt zijn ze niet meer welkom nu stroomt het geld ook binnen kijk die kop koffie brengt weinig op en wie zijn de dupe de gewone mensen. Vroeger was men er van harte welkom en dan de achtergrond kennende uit hun geloofsovertuiging denk ik wel eens heb u medemens lief nee BEN gelijke kappen gelijken monniken en zo gaat het tegen woordig met alles was maar in den… Lees meer »
Gerard Geniet

Lars Weijers? Was het een spoedcursus “doorstarten na faillisement”?

Diana

Vraag me af of iemand ook kans op een baan maakt via de Gemeente Groesbeek zonder zo’n “prettig gesprek” bij te wonen!? Ben eigenlijk bang van niet, en ik spreek uit ervaring; niet persoonlijk maar toch heel erg dicht in mijn omgeving.

www.hanspeters.eu

Onzin zo’n prettig gesprek indien er geen spijkers met koppen geslagen worden. Heeft bijvoorbeeld Freek Verhoeven werk voor een medewerker, of is die d’r vanwege het aanstaande verplichte vrijwilligers werk? Dat het Kulturhuus banen van Breed verdringt dat weet ik zo langzamerhand wel. Ik ben er de vorige keer bij geweest en er werd niet een passende medewerker aangeboden.

Sprookje

@Gerard Geniet: Jong geleerd is oud gedaan!

wpDiscuz